De beste hengelsteun kopen? Vind hier je hengelsteun

De beste hengelsteun kopen

Het is tegenwoordig geen eenvoudige taak om een hengelsteun te vinden, net zoals bij veel ander visgerei. Er zijn talloze verschillende hengelsteunen beschikbaar om uit te kiezen. Om een verstandige keuze te maken en de hengelsteun van de beste kwaliteit te vinden, is het handig om een aantal belangrijke punten te overwegen.

Deze gids bevat alle informatie die je nodig hebt voordat je een hengelsteun aanschaft. We zullen je een inzicht geven in verschillende materialen, merken en typen hengelsteunen, zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunt nemen en de ideale steun voor je visuitstapjes kunt kopen.

De beste hengelsteunen van 2023

1.Traxis Tripod

De Traxis Tripod is uitgerust met een stevige driepootconstructie en heeft verstelbare telescopische poten, waardoor hij op elke ondergrond kan worden geplaatst. Dit maakt hem geschikt als hengelsteun, schepnetsteun of topsethouder. De hoogte van de tripod kan eenvoudig worden aangepast aan jouw voorkeur.

2. Albatros telescopische steun

De Albatros bosbaansteun is een handige telescopische variant die ideaal is voor diverse vormen van visserij. Met zijn telescopische functie kan de lengte van de steun eenvoudig worden aangepast aan jouw behoeften. Deze veelzijdige bosbaansteun is geschikt voor verschillende visstijlen en biedt efficiëntie en gemak tijdens het vissen.

3. Telescopische Vishengel Steun

Deze hengelhouder is geschikt voor alle soorten hengels en kan eenvoudig in lengte worden aangepast, variërend van 62 tot 100 cm. De hengelhouder is bijzonder geschikt voor strandvissen en feedervissen, waarbij hij optimale ondersteuning biedt

Soorten hengelsteunen

Om te beginnen zijn er diverse soorten hengelsteunen waaruit je kunt kiezen. Deze zijn vaak specifiek ontworpen voor verschillende typen vissers, zoals bootvissers, oevervissers of strandvissers. Het is belangrijk om de juiste hengelsteun aan te schaffen, zodat je voorkomt dat je een steun koopt die niet geschikt is voor jouw visstijl. Neem dus eerst goed in overweging welk type hengelsteun precies bij jou past.

Poten van een hengelsteun

Vaak zijn hengelsteunen uitgerust met telescopische poten. Wat houdt dit in? Telescopische poten zijn poten die in lengte verstelbaar zijn, zodat ze op verschillende ondergronden gebruikt kunnen worden. Dit is vooral handig op oneffen terrein, zoals een rivieroever of soms zelfs een strand. De poten zijn doorgaans gemaakt van aluminium of roestvrij staal (omdat dit waterbestendig is) en voor extra stabiliteit hebben ze vaak een driepootconstructie. Het verstelbare aspect van de poten zorgt er ook voor dat de steun altijd recht en stabiel staat, wat een bijkomend voordeel is.

Het materiaal

Een ander belangrijk aspect is het materiaal waarvan je hengelsteun is gemaakt. Aangezien je de hengelsteun samen met je andere visuitrusting meeneemt, is het essentieel dat deze gemaakt is van een lichtgewicht maar tegelijkertijd sterk materiaal. Vaak zijn hoogwaardige hengelsteunen vervaardigd van aluminium, omdat dit materiaal roestbestendig is en tevens licht van gewicht.

Naast aluminium zijn er ook hengelsteunen verkrijgbaar die gemaakt zijn van roestvrij staal. Deze zijn iets zwaarder, maar bieden uitstekende bescherming tegen roest. Het is van belang dat je hengelsteun goed beschermd is tegen de elementen.

Hengelsteun voor karpervissen

Als je een enthousiaste karpervisser bent, is het verstandig om een hengelsteun aan te schaffen die speciaal ontworpen is voor deze tak van sport. Ben je op zoek naar een hengelsteun voor het feedervissen of voor het vangen van karpers? Kies dan voor een steun met een gebogen rand, zodat je hengel stevig op zijn plaats blijft en niet uit de steun kan worden getrokken. Hoewel de meeste standaard hengelsteunen geschikt zijn voor de karpervisserij, is het handig om dit vooraf te controleren voordat je tot aanschaf overgaat. Bekijk bijvoorbeeld wat de fabrikant aanbeveelt of lees de ervaringen van andere gebruikers om meer inzicht te krijgen.

Hengelsteun voor witvissen

Een stabiele en betrouwbare hengelsteun is ook van groot belang voor witvissers. Gelukkig zijn er bepaalde merken die speciale beschermende hengelsteunen aanbieden die perfect zijn voor het vissen op witvis vanaf de kant. Met deze hengelsteunen wordt ervoor gezorgd dat je hengel stevig vastzit en niet in het water wordt getrokken.

Hengelsteun voor op het strand

Zeevissers hebben altijd een speciale plaats ingenomen en hebben ook wat specifieke uitrusting nodig, zoals de X2 3-leg beachpod. Voor fanatieke strandvissers zijn er bijvoorbeeld speciale strandsteunen verkrijgbaar voor hun hengels. Bij het zeevissen is het essentieel dat de hengels omhoog gericht zijn, zodat de beten goed waarneembaar zijn aan de top van de hengel. Ondanks de naam kunnen strandsteunen ook op andere ondergronden worden gebruikt.

Beetmelders en hengelsteunen

Wanneer je de vishengel in je hand hebt, merk je vrijwel direct wanneer je beet hebt. Met een hengelsteun werkt het echter net iets anders. Daarbij is het zaak om goed op te letten of een hengelsteun aan te schaffen met beetmelders. Deze speciale hengelsteunen geven een signaal af zodra er een vis aan de haak zit. Vaak kun je ook het volume van het beetalarm instellen, zodat je er zeker van bent dat je het signaal hoort zonder dat het de rust van een ontspannen visdag verstoort.

vervoeren van een hengelsteun

De ideale plek om je hengel of hengels uit te werpen, bevindt zich vaak op terrein dat moeilijk bereikbaar is met de auto. Daarom is het belangrijk dat je visuitrusting draagbaar is. Dit geldt ook voor je hengelsteun. Bij het zoeken naar een geschikte hengelsteun is het daarom sterk aan te raden om op het volgende te letten:

  • Is de hengelsteun gemakkelijk inklapbaar?
  • Hoe groot is het formaat wanneer de hengelsteun ingeklapt is?
  • En wat is het gewicht?
  • Wordt er een draagtas meegeleverd voor de hengelsteun?

Dit vergroot vaak het gebruiksgemak aanzienlijk.
Zodra je deze drie vragen voor jezelf hebt beantwoord, krijg je een goed beeld van de draagbaarheid van de hengelsteun. Zo weet je zeker of je de steun eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen.

Met een hengelsteun zorg je op een gemakkelijke manier ervoor dat je niet de hele dag je vishengel in je hand hoeft vast te houden, wat als groot voordeel heeft dat je langer kunt vissen en er meer plezier aan beleeft. Bijna elke fabrikant van visbenodigdheden biedt wel één of meerdere modellen hengelsteunen aan, waardoor er voldoende keuze is. Of je nu bezig bent met karpervissen, feedervissen of het vangen van witvis: met een goede hengelsteun kun je comfortabel en langdurig vissen.

Het vinden van de juiste hengelsteun vergt wat onderzoek, maar als je het goed aanpakt, zul je merken dat het niet zo moeilijk is. Bovendien zijn veel modellen geschikt voor gebruik op verschillende ondergronden. Kortom, voor vrijwel elke visser is er een geschikte hengelsteun te vinden. We wensen je alvast veel plezier en ontspanning tijdens het vissen met je nieuwe hengelsteun. Ben je opzoek naar de beste visnetten of zitkisten met rugleuning? Lees dan onze andere blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven