Met spinners vissen op snoek in polders.

Met spinners vissen op snoek in polders.

Wist je dat spinners al jarenlang het favoriete aas zijn onder snoekvissers in Nederland? Deze kleine kunstaasjes zijn bijzonder effectief in ondiepere wateren zoals polders. Met hun verleidelijke draaibeweging en glinsterende bladen weten spinners de aandacht van snoek te trekken en ze tot een aanbeet te verleiden.

Spinners zijn verkrijgbaar in verschillende merken en modellen, maar de spinners van Ondex en Mepps worden vaak beschouwd als de beste opties voor het vissen op snoek in polders. Onverzwaarde spinners zijn ideaal voor ondiep water, terwijl verzwaarde spinners geschikt zijn voor dieper water.

Het succesvol vissen met spinners vereist ook kennis van de beste visplekken in polders en het toepassen van de juiste vistechnieken. Door op de juiste plaatsen te vissen, zoals bij rietkragen, bruggetjes en gevallen bomen, vergroot je je kansen op een succesvolle vangst.

In dit artikel ontdek je meer over de effectieve spinners voor snoekvissen in polders, de beste visplekken om ze te gebruiken, de juiste technieken en nog veel meer. Duik in de wereld van het snoekvissen met spinners en verbeter je kansen op een spannende viservaring!

Belangrijkste punten

 • Spinners zijn populaire aasjes onder snoekvissers in Nederlandse polders
 • Ondex en Mepps zijn merken die vaak worden aanbevolen voor het vissen met spinners op snoek
 • Onverzwaarde spinners zijn geschikt voor ondiep water, verzwaarde spinners voor dieper water
 • Goede visplekken zijn onder andere rietkragen, bruggetjes en gevallen bomen
 • Door te variëren met inhaalsnelheid en beweging van de hengeltop kun je de effectiviteit van spinners vergroten

Effectieve spinners voor snoekvissen in polders

Voor het vissen op snoek in polders zijn spinners van de merken Mepps en Ondex erg populair. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en effectiviteit bij het vangen van snoek. Er zijn verschillende modellen spinners die speciaal zijn ontworpen voor het vissen in ondiepere wateren zoals polders.

De keuze voor de juiste spinner hangt af van de specifieke visomstandigheden en de voorkeur van de snoek. Het is belangrijk om te kiezen voor middelgrote maten, aangezien de grote maten te zwaar kunnen zijn voor de polder. Daarnaast kunnen spinnerbaits ook effectief zijn, vooral tijdens het visseizoen met veel waterplanten.

De beste plekken om spinners te gebruiken in polders

Als je gaat snoekvissen in polders, is het belangrijk om te weten waar je de spinners het beste kunt gebruiken. De keuze van de juiste visplekken kan namelijk bepalend zijn voor je succes. Hier zijn enkele van de beste plekken om spinners te gebruiken in polders:

 1. Rietkragen: Snoek verbergt zich graag tussen de rietkragen, dus werp je spinner parallel aan de oever in de buurt van deze vegetatie.
 2. Bruggetjes: Onder bruggetjes vinden snoeken vaak beschutting en wachten ze op passerende prooivissen. Werpen rondom bruggetjes kan dus zeer vruchtbaar zijn.
 3. Paaltjes in het water: Ook paaltjes die in het water staan, zijn favoriete schuilplaatsen voor snoek. Richt je worp op deze paaltjes en vang de aandacht van de rovers.
 4. Gemalen: Gemalen en sluizen creëren vaak stroming en turbulentie in het water, wat aasvissen aantrekt en dus ook snoek. Vis rondom deze bouwwerken voor betere vangstresultaten.
 5. In het water gevallen bomen: Als er bomen in het water zijn gevallen, bieden de takken en wortels goede schuilplaatsen voor snoek. Hier is de kans op het vangen van snoek groter.
 6. Kruisingen van waterwegen: Waar verschillende waterwegen samenkomen, ontstaan er vaak gunstige visomstandigheden. Snoek zwemt graag in deze gebieden en jaagt op prooivissen.

In de koudere maanden is het ook de moeite waard om het midden van het water te proberen, aangezien scholen aasvis daar vaak dieper liggen. Experimenteer met verschillende visplekken en observer ook goed de natuurlijke omgeving om de meest effectieve plekken te ontdekken waar je spinners kunt gebruiken in polders.

Effectieve technieken voor het vissen met spinners in polders

Het vissen met spinners in polders is een eenvoudige en effectieve techniek om snoek te vangen. Het spinnerblad draait vanzelf door de druk van het water, waardoor trillingen en schitteringen ontstaan die snoek aantrekken. Om de spinner nog aantrekkelijker te maken voor de snoek, zijn er verschillende technieken die je kunt toepassen tijdens het vissen.

 • Variatie in inhaalsnelheid: Door de snelheid van het binnenhalen van de spinner af te wisselen, creëer je onregelmatige bewegingen die de snoek nieuwsgierig maken en verleiden tot een aanbeet.
 • Verticaal bewegen van de hengeltop: Tijdens het binnenvissen van de spinner kun je de hengeltop op en neer bewegen, waardoor de spinner op verschillende hoogtes door het water beweegt. Dit bootst de beweging van een prooivis na en kan de snoek triggeren om toe te slaan.
 • Creëren van onregelmatigheden in de snelheid: Door af en toe plotseling te versnellen of te vertragen met het binnenvissen van de spinner, kun je onvoorspelbare bewegingen simuleren. Dit wekt de interesse van snoek en lokt een aanval uit.

In de winter, wanneer snoek minder actief is, is het aan te raden om de spinners langzaam binnen te vissen. Dit geeft de snoek voldoende tijd om te reageren op de spinner en vergroot je kansen op een succesvolle vangst.

Voordelen van het vissen met spinners voor snoek

Het vissen met spinners heeft vele voordelen bij het vangen van snoek. Spinners zijn niet alleen relatief goedkoop, maar ook robuust, waardoor ze ideaal zijn voor zowel ervaren vissers als beginners. Met hun draaiende bladen zorgen spinners voor veel vibratie op de hengeltop, wat een effectieve manier is om de aandacht van snoek te trekken. Bovendien bieden spinners de flexibiliteit om op verschillende waterlagen te vissen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende visomstandigheden.

Een ander voordeel van het vissen met spinners in polders is dat het de mogelijkheid biedt om snoek te vangen op minder beviste plekken. In tegenstelling tot populaire visstekken zoals meren en kanalen, zijn polders vaak minder druk bezocht door vissers. Hierdoor hebben snoeken in polders mogelijk minder ervaring met spinners, wat hun reactie op dit kunstaas kan vergroten en de kans op een aanbeet kan vergroten.

Alternatieve kunstaas opties voor snoekvissen in polders

Naast spinners zijn er nog andere kunstaasopties die effectief kunnen zijn voor het vissen op snoek in polders. Hieronder volgt een overzicht van enkele van deze opties:

Pluggen

Pluggen zijn een populaire keuze voor snoekvissers en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ze imiteren op realistische wijze de beweging van aasvis en kunnen daardoor de aandacht van snoek trekken. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende pluggen om te ontdekken welke het meest succesvol zijn in de specifieke polderomgeving.

Jerkbaits

Jerkbaits zijn bijzonder effectieve kunstaasopties, vooral wanneer snoeken actief jagen. Ze worden gekenmerkt door een onregelmatige zwembeweging die de reactie van snoek kan opwekken. Jerkbaits zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor er voor elke situatie een geschikte keuze is.

Dood aas

Sommige snoekvissers geven de voorkeur aan het gebruik van dood aas, zoals vissen of visdelen, in plaats van kunstaas. Het voordeel van dood aas is dat het een natuurlijke geur verspreidt en snoek aantrekt. Het is echter belangrijk om de lokale regelgeving met betrekking tot het gebruik van dood aas te controleren voordat je deze optie uitprobeert.

Kunstaas shads en softbaits

Kunstaas shads en softbaits zijn flexibele kunststoffen die zijn ontworpen om de beweging van prooivis na te bootsen. Ze kunnen een groot aantal verschillende vissoorten imiteren en zijn bijzonder effectief voor snoek. Het is belangrijk om de juiste grootte, kleur en actie te kiezen, afhankelijk van de omstandigheden en de voorkeuren van de snoek in de polder.

snoekbaars vissen met dood aas

Keuzegids voor het selecteren van de juiste spinner

Het kiezen van de juiste spinner kan lastig zijn vanwege het grote assortiment dat beschikbaar is. Bij het selecteren van een spinner is het belangrijk om te letten op het model, het gewicht en de kleur.

Voor poldervisserij is het aan te raden om te kiezen voor een onverzwaarde spinner of een licht verzwaarde spinner. De Ondex Spinner wordt vaak aanbevolen vanwege de meebuigende middenstang, waardoor deze duurzamer is. Voor vissen op grotere wateren kunnen grotere en verzwaarde spinners geschikt zijn.

Daarnaast is de kleur van de spinner van invloed op de vangst. Heldere kleuren, zoals geel, oranje en groen, zijn geschikt voor donkere wateren, terwijl donkere kleuren, zoals zwart en bruin, beter zijn voor helder water.

Tips voor het gebruik van spinners in polders

Om het gebruik van spinners in polders te optimaliseren en succesvol snoeken te vangen, zijn er enkele belangrijke tips die ik graag met je deel. Met deze tips vergroot je je kansen op een geslaagde visdag en heb je meer plezier tijdens het vissen met spinners in polders.

 1. Kies de juiste uitrusting: Voor het vissen met spinners in polders is het aan te raden om een spinhengel van ongeveer 2.70 meter lang te gebruiken. Combineer dit met een molen van formaat 2000 of 2500 en een gevlochten lijn. Het gebruik van een reel wordt meestal niet aanbevolen, aangezien de meeste spinners te licht zijn voor een reel.
 2. Varieer de inhaalsnelheid: Het is belangrijk om de spinner op verschillende manieren binnen te vissen. Experimenteer met inhaalsnelheden, van hoog naar laag en van laag naar hoog. Probeer ook eens te spelen met onregelmatige snelheden om de aandacht van de snoek te trekken.
 3. Langzaam vissen in de winter: In de winter is het aan te raden om de spinner langzaam binnen te vissen. De snoek kan in deze periode minder actief zijn, dus neem de tijd en geef de spinner de kans om opgemerkt te worden.
 4. Observeer de natuurlijke prooien en visomstandigheden: Let goed op de natuurlijke prooien van de snoek in de polder en pas je techniek hierop aan. Als je ziet dat er veel kleine visjes aan het oppervlakte zwemmen, probeer dan een spinner die hierop lijkt. Daarnaast zijn de visomstandigheden, zoals helderheid van het water en temperatuur, van invloed op de voorkeuren van de snoek. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je spinner.

Met deze tips ben je goed op weg om succesvol te vissen met spinners in polders. Vergeet niet om geduldig te zijn en te blijven experimenteren met verschillende technieken en spinnermodellen. Veel plezier en succes met snoekvissen!

FAQ

Wat maakt spinners zo effectief voor het vissen op snoek in polders?

Spinners zijn effectief voor het vissen op snoek in polders vanwege hun vibratie en schitteringen, die snoek aantrekken. Daarnaast kunnen spinners in verschillende waterlagen worden gevist en zijn ze geschikt voor verschillende visomstandigheden.

Welke spinners worden aanbevolen voor het vissen op snoek in polders?

De spinners van Mepps en Ondex worden vaak aanbevolen voor het vissen op snoek in polders. Enkele goede keuzes zijn de Mepps Lusox, Mepps Tandem Spinner, Mepps Aglia Streamer en de onverzwaarde Ondex spinner.

Wat zijn goede plekken om spinners te gebruiken in polders?

Goede plekken om spinners te gebruiken in polders zijn onder andere rietkragen, bruggetjes, paaltjes in het water, gemalen en in het water gevallen bomen. Kruisingen van waterwegen zijn ook veelbelovend.

Welke technieken zijn effectief voor het vissen met spinners in polders?

Effectieve technieken voor het vissen met spinners in polders zijn onder andere het variëren van de inhaalsnelheid, het verticaal bewegen van de hengeltop tijdens het binnenvissen en het creëren van onregelmatigheden in de snelheid.

Wat zijn de voordelen van het vissen met spinners voor snoek?

Voordelen van het vissen met spinners voor snoek zijn onder andere hun veelzijdigheid, betaalbaarheid en robuustheid. Spinners zorgen ook voor veel vibratie op de hengeltop, wat snoek aantrekt.

Welke alternatieve kunstaasopties zijn er voor snoekvissen in polders?

Naast spinners kunnen pluggen, jerkbaits, dood aas en kunstaas shads en softbaits ook effectief zijn voor snoekvissen in polders.

Hoe kies ik de juiste spinner voor het vissen in polders?

Bij het kiezen van een spinner is het belangrijk om te letten op het model, het gewicht en de kleur. Voor poldervisserij is het aan te raden om te kiezen voor een onverzwaarde spinner of een licht verzwaarde spinner.

Wat zijn enkele tips voor het gebruik van spinners in polders?

Enkele tips voor het gebruik van spinners in polders zijn om een spinhengel van 2.70 meter lang en een molen van 2000 of 2500 formaat met een gevlochten lijn te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om de spinner op verschillende manieren binnen te vissen en de techniek aan te passen aan de omstandigheden.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van het vissen met spinners in polders?

Het vissen met spinners in polders is een effectieve techniek voor het vangen van snoek. Spinners zijn veelzijdig, betaalbaar en robuust. Met de juiste spinner en technieken kunnen snoekvissers hun kansen op succes vergroten.\

Meer lezen over Snoekbaars

Snoekbaars vangen met dood aas
Beste plek om Snoekbaars te vangen
Locaties om Snoekbaars te vangen
Beste kunstaas voor Snoekbaars
Hoe van je een meter Snoek?
Beste hengel om Snoekbaars te vangen
Op snoekbaars vissen met levend aas
Tips om meer snoekbaarzen te vangen
Snoekbaars vangen in de Zomer
Slepend vissen op snoek
Snoekbaars vangen in rivieren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven