Hoe je succesvol Brasem kunt vangen op het kanaal

Brasem vissen op het kanaal

Als je een fan bent van vissen en vooral van brasem vissen, dan is het kanaal de ideale plek om te gaan vissen. Het kanaal is echter niet zo gemakkelijk om mee te beginnen, maar als je eenmaal de juiste visstrategie toepast, kun je hier heel veel brasem vangen. In dit artikel leg ik uit hoe je precies brasem kunt vangen op het kanaal en wat je moet doen om een succesvolle visdag te hebben.

Waarom het kanaal een goede plek is om Brasem te vangen

Het kanaal is een populaire plek voor vissers vanwege de grote hoeveelheid brasem die er zwemt. Het is een diep water dat zich uitstrekt over een lange afstand. Het water heeft een goede doorstroming en biedt voldoende voedsel en schuilplaatsen voor de brasem om te groeien en zich voort te planten. Bovendien is het kanaal meestal niet zo druk bezocht door andere vissers, waardoor je meer kans hebt om rustig te vissen en grotere vissen te vangen.

Wanneer kun je het beste op Brasem vissen op het kanaal?

Het kan lastig zijn om op brasem te vissen in een groot kanaal, vanwege de verminderde activiteit van de vis in de winter. Om succesvol te zijn, moet hier rekening mee worden gehouden. Daarnaast trekken brasems vaak weg van afgelegen delen van het kanaal en richting warmere gebieden.

Het beste moment om op brasem te vissen op een kanaal is na de paai. Dit komt omdat de vis na het paaien veel energie heeft verbruikt en zich moet voeden om dit aan te vullen. Dit voeden gaat door gedurende de zomermaanden, waardoor het gemakkelijker wordt om brasem te vangen.

De beste tijd om te beginnen met vissen op brasem op het kanaal is eind mei, wanneer de eerste brasems klaar zijn met de paai en beginnen met voeden. Het vissen op brasem kan doorgaan tot ongeveer september. In oktober wordt het water kouder, waardoor het azen van brasem moeilijker wordt.

Waar je precies moet vissen op het kanaal

Als je op brasem wilt vissen op het kanaal, moet je op zoek gaan naar een rustige plek waar het water niet te diep is. Je kunt het beste in de buurt van overhangende bomen, rietkragen of andere plekken vissen waar de brasem zich kan verschuilen. Het is ook een goed idee om op zoek te gaan naar ondiep water dat zich dicht bij de oever bevindt, waar de brasem zich meestal ophoudt.

Welke vistechnieken moet je gebruiken op het kanaal?

Op een kanaal is het vaak noodzakelijk om lange afstanden te bevissen, omdat de beste visstekken zich meestal aan de overkant bevinden. Hoewel je ook aan je eigen kant kunt vissen, wordt er vaak aan de overkant gevist. Een effectieve tactiek om ver te kunnen vissen, is door te gaan feedervissen op brasem. Bij het feedervissen kun je ervoor zorgen dat je elke keer precies op dezelfde plek aan het vissen bent. Als je eenmaal goed hebt ingeworpen, kun je de lijn op een lijnclip doen. Hierdoor kun je altijd precies op de afstand van je visplek werpen.

Een andere goede manier om deze afstand te overbruggen, is door te gaan penvissen met een vaste stok. De vaste stok maakt het ook gemakkelijk om steeds op dezelfde plek te vissen. Dit is vooral belangrijk op een groot water, waar je echt de brasems naar je voerstek wilt lokken.

Wat voor aas kan je het beste gebruiken?

Voor het vissen op brasem op het kanaal is het belangrijk om aas te gebruiken dat de brasem aantrekt. Een aassoort die erg goed werkt zijn casters. Casters zijn namelijk aas dat de brasem heerlijk vindt, maar wat minder in trek is bij andere vissen. Hierdoor zul je minder last hebben van kleine witvis, zoals voorn. Bovendien hebben casters een sterke geur, waardoor je ze makkelijker kunt gebruiken om brasem aan te trekken. Casters zijn vooral effectief voor het vangen van grotere brasems.

Daarnaast zijn wormen ook een goed aas voor brasems. Wormen zijn namelijk iets waar brasems al aan gewend zijn om te eten, omdat deze ook in het water te vinden zijn. Door grotere wormen te gebruiken, krijg je vaak dat voorn ze lastig kan pakken. Hierdoor kun je andere soorten witvis ook een beetje weren. Op een kanaal komt namelijk ook veel voorn voor.

Wat voor Brasem kan je verwachten in het kanaal?

Als je gaat vissen op het kanaal, kun je verwachten dat je verschillende soorten brasems zult tegenkomen. Dit komt doordat het een groot water is met af en toe wat stroming. Hierdoor zijn er ook sterke en grote brasems aanwezig. Als je op zoek bent naar de grotere brasems, is het het beste om te mikken op de ondiepe stukken in het water.

Bovendien zijn er veel brasems in het kanaal te vinden. Over het algemeen is het kanaal de plek waar de meeste brasems voorkomen, waardoor het makkelijker wordt om ze te vangen. Als je in korte tijd veel brasems wilt vangen, is het dus een goed idee om op het kanaal te gaan vissen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven