Visplekken Vinden: Jouw Gids voor het Ontdekken van de Perfecte Visspot!

visplekken vinden

Als je op zoek bent naar een nieuwe plek om je hengel uit te gooien, dan zijn Google Maps of Bing Maps je beste vriend. Hiermee kun je makkelijk nieuwe waterpartijen en perfecte visplekjes ontdekken. Het geeft je ook een goed idee van wat er nog meer in de buurt te beleven is.

Gebruik het om een plekje te vinden waar je lekker dicht bij het water kunt zitten en check met ‘Streetview’ waar je je auto kwijt kunt. Als er geen parkeerplaats is, kun je altijd nog iemand lief aankijken om je af te zetten.

Gewone kaartmodus

Het is slim om eerst in de ‘gewone’ kaartmodus rond te speuren naar waterpartijen. Als je denkt een goede plek gevonden te hebben, zoom dan in en switch naar de ‘satelliet’ modus. Hierdoor krijg je een nog beter beeld van de omgeving.

Tip: Zet Google Maps op je telefoon, zo kun je makkelijk plekken markeren (met sterretjes) en ze onderweg snel weer vinden:

Nieuwe visspots en visvergunningen (vispas)

Check altijd voordat je gaat vissen of je een lidmaatschap nodig hebt en wat de regels zijn rondom visvergunningen. Dit kun je doen op de visplanner website of door de visplanner app op je telefoon te zetten (beschikbaar voor iPhone en Android).

Vanaf 1 januari 2015 kun je met de visplanner wettelijk vissen in ongeveer 85% van de binnenwateren die in de lijst van Nederlandse viswateren staan.

Als je wilt vissen op plekken die niet in de visplanner vermeld staan, check dan of er borden bij het water staan. Soms kun je hier met een speciale dagvergunning alsnog je hengel uitgooien.

Volgens ons is dit speurwerk en het eropuit gaan al een super leuke voorbereiding voor een dagje vissen of een visvakantie!

Wil je niet zelf zoeken?

We hebben ons flink in het zweet gewerkt door elke provincie onder de loep te nemen, op zoek naar de beste visplekken. Van rustige riviertjes tot bruisende meren, we hebben alle hoeken en gaten onderzocht. Het resultaat? Een handige lijst met top visplekken die je absoluut eens moet proberen! Elk plekje is uniek, dus pak je hengel en ga op avontuur! Bekijk de pagina Visstekken in Nederland.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven