Visstekken in Drenthe

Je wilt graag gaan vissen, maar je hebt nog geen idee waar. Misschien ben je wel op vakantie in Drenthe of begin je net met vissen. Als je nog niet bekend bent met een aantal visstekken dan kan het moeilijk zijn om deze te vinden. Wij hebben daarom een aantal van de beste visstekken in Drenthe onder elkaar gezet.

Vissen in het Drentse Water

Drenthe staat al voor de 19e eeuw bekend om de oude smalle riviertjes en beekjes. Na de 19e eeuw zijn er veel grotere kanalen aangelegd ter verbetering van de bereikbaarheid. Dit was niet alleen gunstig voor het transport, maar ook wij sportvissers plukken er dagelijks de vruchten van. Door de vele kanalen en rivieren zijn en prachtige visstekken in Drenthe. De kanalen: Drentsche Hoofdvaart, Hoogeveense Vaart en Oranje kanaal worden tegenwoordig vooral gebruikt door sportvissers. Dit komt omdat deze plekken vol zitten met de verschillende vissoorten.

In totaal zijn er maar liefst 57 zoetwater vissoorten die in ons kleine kikkerlandje voorkomen. Van de 57 zijn er maar liefst 42 in Drenthe aangetroffen! Dat maakt Drenthe de ideale plek om te vissen.

Wij doen ons best om de stekken zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Drenthe


Rietplas - Emmen

Deze rustige plas is ideaal voor Karper, witvis en winde. Welke witvis je ook wilt vangen. Hier kan je ze vinden. Rondom de rietplas zijn veel visstekken waar je gebruik van kunt maken. Deze plek is ideaal als je in Drenthe bent.

Emmen - Rietplas

Coördinaten:

Rivier de Hunze - Gasselternijveen

Deze rivier loopt van Gasselternijveen en komt uiteindelijk uit in het Zuidlaardermeer. Rivier de Hunze staat onder sportvissers bekend als een rivier met veel visstekken. Dit is zeker een aanrader als je een keer in de buurt bent. Je kan hiervoor goed vissen op: snoek, baars en snoekbaars. Ook is hier veel witvis te vinden. De beste tijden om hier te vissen zijn russen Mei en Augustus.

Eexterveen, Drenthe

Coördinaten:

Kiel-Windeweer

Dwars door Kiel-Windeweer loopt een rivier met heel veel kleine sloten ernaast. Deze plek is ideaal om actief te vissen. Er zijn heel veel verschillende visstekken. Hier vind je vooral Snoek en baars.

Kiel-Windeveen

Coördinaten:

Zuidlaardermeer bij Landal Waterpark De Bloemert

Dit relatieve ondiepe meer ligt voor 50% in Drenthe en voor 50% in Groningen. Het meer is gemiddeld 1 meter diep en is al vele duizenden jaren oud. De plek wordt in de zomer veel gebruikt door watersporters en surfers, maar ook voor de sportvisser is er veel vis! Bij de vaargeulen zijn veel goede snoekbaars stekken waar veel grote jongens rondzwemmen. Het hele visseizoen kan je hier met succes vissen.

Het Zuidlaardermeer

Coördinaten:

Oranjekanaal - Beilen

Het kanaal is rond de 15 meter breed en is ongeveer 1,5 meter diep. Er is nauwelijks stroming en daarom is het oranjekanaal overzichtelijk water waar zowel de specialist als de recreatieve sportvisser zich kan vermaken. Het kanaal is ongeveer 50 KM lang tot aan de Duitse grens. De waterkwaliteit is hier heel hoog waardoor je heel veel snoeken en dikke zeelten kan vinden. Indien je wilt karper vissen dan moet je tussen Emmen en Westerbork zijn. Hier hebben ze de laatste jaren verschillende spiegelkarpers uitgezet.

Oranjekanaal - Drenthe

Coördinaten:

Oranjekanaal - Emmen

Coördinaten voor Karpervissers:

 

De Drentsche Aa - van Groningen t/m Zuidlaren

In deze Beek vind je vissen zoals Winde en Serpelingen. Door grootschalig natuurherstel en vismigratie is dit de ideale plek om te vissen. Bij Groningen begint de beek met een plas waar voldoende plekken zijn om te vissen. Maar over de gehele beek zijn er mooie visstekken met genoeg ruimte om te zitten.

Drentsche Aa - Groningen

Coördinaten:

Scroll naar boven