Visstekken in Noord-Brabant

Houd je van vissen? Dan ben je vast op zoek naar de beste plekken in Noord Brabant om je hengel uit te gooien! Gelukkig hoef je niet verder te zoeken, want in dit artikel hebben we de beste visstekken in deze regio op een rijtje gezet. Of je nu een beginnende visser bent of een ervaren rot, er is voor ieder wat wils!

De viswateren in Noord Brabant zijn zeer divers en bieden een uitstekende viservaring. Denk aan de uitgestrekte rivieren zoals de Maas en de Mark, maar ook aan kleinere wateren zoals kanalen en vijvers. Het is dus niet verwonderlijk dat Noord Brabant een populaire bestemming is onder sportvissers. Van grote karpers tot snoeken en brasems, je kunt hier van alles vangen!

Wil je weten welke visstekken in Noord Brabant het beste zijn? In dit artikel geven we je gedetailleerde informatie over de beste plekken om te vissen in deze regio. We hebben ook de beste visuitrusting voor je geselecteerd en delen enkele tips van een beroemde visser die zijn sporen heeft verdiend in de viswereld. Dus, waar wacht je nog op? Lees verder en ontdek de beste visstekken in Noord Brabant!

Wij doen ons best om de stekken in Noord-Brabant zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken in Noord-Brabant? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

 

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Noord-Brabant


Moringerwaarden - Appeltern

Recreatiegebied de Gouden Haan is een prachtige locatie in de buurt van Appeltern en Maasbommel. Het water hier staat in verbinding met de Maas en biedt de mogelijkheid om vrijwel alle Nederlandse zoetwatervissen te vangen, waaronder meerval en barbeel.

Als visser kun je hier alle methodes gebruiken om te vissen en er zijn verschillende soorten aas beschikbaar voor de verschillende vissoorten. Het maakt niet uit in welk seizoen je hier komt, want dit water is het hele jaar door goed bevisbaar.

Recreatie gebied de Gouden Haan

Coördinaten:

De Vleut - Eindhoven

Deze visplas is een prachtige locatie om te vissen, met een grote verscheidenheid aan vissoorten die te vangen zijn. De parkeergelegenheid bevindt zich op slechts 20 meter afstand van de plas, waardoor het gemakkelijk is om de visuitrusting naar de waterkant te brengen.

Op deze visstek kunnen verschillende vistechnieken worden gebruikt, afhankelijk van de voorkeur van de visser en de soort vis die men hoopt te vangen. Er zijn diverse aassoorten beschikbaar om uit te kiezen, wat de kans vergroot om een ​​goede vangst binnen te halen.

Een van de grote voordelen van deze visplas is dat er het hele jaar door gevist kan worden, ongeacht het jaargetijde. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, er zijn altijd vissoorten die actief zijn en klaar om te worden gevangen.

Kortom, deze visplas biedt alle ingrediënten voor een geweldige dag vissen, met een mooie omgeving, diverse vissoorten, verschillende vistechnieken en aassoorten om uit te kiezen en het hele jaar door visplezier.

De Vleut - Eindhoven

Coördinaten:

De Amertak - Geertuidenberg

Als je op zoek bent naar een goede visplaats in de buurt van Geertuidenberg? Dan is de vernauwing van de Amertak een uitstekende optie. Deze visstek biedt voornamelijk mogelijkheden om witvis en roofvis te vangen.

Om succesvol te zijn bij deze visstek, kun je het beste de vaste hengel gebruiken, samen met een werphengel - picker. Het gebruik van wormen, made, pluim, mais en kunstaas kan leiden tot de beste resultaten.

Wat betreft het jaargetijde, is het aan te raden om tussen september en december te gaan vissen op deze locatie. Tijdens deze maanden zijn de omstandigheden gunstig voor vissen en kun je de grootste kans op een goede vangst verwachten.

Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende viservaring, dan is de vernauwing van de Amertak een geweldige plek om te bezoeken. Met de juiste uitrusting en kennis, kun je hier genieten van een fantastische visdag.

De Amertak - Geertuidenberg

Coördinaten:

Landgoed De Blauwe Hoef - Tilburg

Als u op zoek bent naar een betaalwater voor karpervissen, is Landgoed De Blauwe Hoef de ideale locatie voor u. Het landgoed biedt een rustige omgeving en uitstekende voorzieningen voor karpervissers. Het meer van 11,3 hectare is een van de beste viswateren in Nederland. In dit artikel leest u alles over de faciliteiten, het karperbestand en de beste technieken voor het vissen op de Blauwe Hoef.

Faciliteiten op Landgoed De Blauwe Hoef

Een van de voordelen van Landgoed De Blauwe Hoef is dat u met drie hengels mag vissen. Dit is ideaal voor karpervissers die graag meer dan één hengel gebruiken. Het landgoed biedt uitstekende faciliteiten, waaronder vissteigers en toiletten. Het is dus een perfecte locatie voor een ontspannen dag karpervissen.

Karperbestand van Landgoed De Blauwe Hoef

Het karperbestand van de Blauwe Hoef is uitstekend. Er huizen meerdere vissen die de magische grens van 30 pond doorbreken. Volgens sommige bronnen zijn deze vissen afkomstig van de oude generatie Heidemij goudmijn. Het bestand van deze goudmijn bestaat uit ongeveer 42 tot 46 vissen. De laatste jaren zijn er verschillende vissen gevangen die boven de 40 pond wegen. Naast deze vissen zijn er ook grote schubkarpers van O.V.B. met gewichten tussen 28 en 42 pond. Om een gezond en uitgebalanceerd bestand te behouden, zijn er de afgelopen jaren ook kleinere vissen uitgezet.

Technieken en aassoorten

Op Landgoed De Blauwe Hoef kunt u karpervissen volgens de Catch & Release principes. Dit betekent dat u alle gevangen vissen terugzet. Dit zorgt voor een gezond en duurzaam karperbestand. U kunt verschillende technieken gebruiken, zoals statisch vissen, vissen met de pen en vissen aan de oppervlakte. Als het gaat om aassoorten, zijn boillies, tijgernoten, hennep, aardappel en pellets allemaal effectief.

Landgoed De Blauwe Hoef

Coördinaten:

Scroll naar boven