Visstekken in Noord-Holland

Ben je van plan om te gaan vissen in Noord Holland? Dan ben je op de juiste plek! Op deze pagina vind je de beste visstekken in Noord Holland. Voor elke visstek hebben we uitgebreide informatie samengesteld over hoe je er kunt vissen, welke vis er zit en in welke periode je er het beste kunt vissen.

Noord Holland is een ideale plek om te vissen, met tal van prachtige locaties waar je kunt genieten van de natuur en de rust. Op deze pagina ontdek je de beste visstekken in deze regio en krijg je alle informatie die je nodig hebt om je vistrip tot een succes te maken. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, er is voor ieder wat wils.

Dit artikel is samengesteld met de hulp van ervaren vissers en lokale experts, zodat je er zeker van kunt zijn dat de informatie betrouwbaar en up-to-date is. Of je nu op zoek bent naar een goede plek om te vissen op snoek, karper of baars, je vindt hier alle informatie die je nodig hebt.

Wij doen ons best om de stekken in Noord-Holland zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken in Noord-Holland? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Noord-Holland


Jachthavens - Akkersloot

Akersloot is een prachtige plaats gelegen tussen Uitgeest en Heiloo, aan het Alkmaardermeer. Met meerdere kleine jachthavens die aan het meer grenzen, is Akersloot een uitstekende plek om te gaan vissen. In dit artikel delen we belangrijke informatie over vergunningen, toestemming en de beste plekken om te vissen in Akersloot.

Als je wilt vissen in Akersloot, zijn er twee belangrijke dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je in alle jaargetijden een vergunning halen bij de pachter van het Alkmaardermeer. Ten tweede moet je toestemming vragen aan de havenmeester als je wilt vissen in de jachthavens.

Als je gaat vissen in Akersloot, zijn de jachthavens rondom het meer een goede plek om te beginnen. Bij het kiezen van je visplek in de jachthaven kun je het beste de middenstijgers kiezen, omdat het daar over het algemeen dieper is dan op andere plekken in de haven. Vis daarom met een hengel van ongeveer vier meter en een korte opslag, dit is ideaal voor de snelle visserij. Gebruik snel zinkende dobbers en gecentreerd lood en peil de haak af op twee centimeter van de bodem. Dit verhoogt de kans op een succesvolle vangst.

In Akersloot kun je verschillende soorten vis vangen. Grote voorns en kolblei zijn de meest voorkomende vissoorten in het Alkmaardermeer. Vis daarom met zwart voer en rood/oranje deeg, vooral in de wintermaanden. Dit komt door het sterke contrast. Vergeet niet om ook maden mee te nemen, vooral als de vis goed los is.

Het beste jaargetijde om te vissen in Akersloot is van september tot aan de eerste strenge nachtvorsten. In de zomermaanden kun je ook goede vangsten boeken op het meer zelf.

 

Dodde Akersloot

Coördinaten:

3 locaties Alkmaar

De HuygenVaart, gelegen aan de rand van Alkmaar, is een prachtig kanaal met een goed witvisbestand. Het water in dit kanaal heeft een diepte van tussen de 1,5 en 2 meter en er staat weinig tot geen stroming. Het is voornamelijk een goede plek om te vissen op voorn, kolblei, platten, maar vooral brasem.

Als je wilt gaan vissen in de HuygenVaart, dan is het belangrijk om ongeveer 2 meter uit de kant te beginnen met vissen. De brasem zwemt hier namelijk niet ver weg. Het is het beste om gelijk tegen de bodem aan te vissen met een staande haak en je dobber te verschuiven naarmate de vangsten stagneren. Driftend vissen, waarbij je regelmatig de lijn tegenhoudt, levert vaak veel vis op.

Qua aassoorten zijn Turbo bruin gemixt met geknipte wormen en maden erg effectief in dit kanaal. Maar vergeet ook zeker niet het oude vertrouwde deeg.

Als het gaat om het jaargetijde, dan zijn eind april-begin mei, tijdens de paaiperiode, en juli/augustus de beste tijden om in dit kanaal te vissen.

In de buurt van het poldermuseum Heerhugowaard en rondom de brug van de provinciale weg zijn enkele hotspots waar je zeker moet proberen te vissen. Dit zijn de plekken waar je de grootste kans hebt om een goede vangst binnen te halen.

HuygenVaart - Alkmaar

Coördinaten:

Binnenstad Alkmaar

De binnenstad van Alkmaar is niet alleen een prachtig toeristisch gebied met historische panden en grachten, maar het biedt ook een geweldige viservaring. De grachten zijn de thuisbasis van diverse vissoorten, waarvan grote voorn en dikke kolblei de meest voorkomende zijn.

Voor het vissen in de grachten van Alkmaar heb je niet veel nodig. Een hengel van 4 a 5 meter is voldoende en het is raadzaam om niet te veel andere spullen mee te nemen. Vis ongeveer 2 a 3 meter uit de kant op 2 cm boven de bodem. Breng kleine beetjes voer naar de stek en beweeg het haakaas als er geen trekje is.

Alle basisvoeren volstaan in deze grachten, maar het is belangrijk om het jaargetijde in de gaten te houden. In de wintermaanden is het raadzaam om te vissen met een zwart voertje. Maden, oranje of wit deeg zijn goede aassoorten om de dikke voorns en kolblei te vangen.

Hoewel er het hele jaar door vis te vangen is, is de beste periode van september tot december. Dus als je een fanatieke visser bent en op zoek bent naar een unieke ervaring, ga dan vissen in de grachten van Alkmaar en geniet van de prachtige omgeving terwijl je je visvangst binnenhaalt.

Grachten Alkmaar

Coördinaten:

Brug Noorderstraat - Alkmaar

Alkmaar, een stad in Nederland, is niet alleen bekend om zijn kaas, maar ook om zijn rijke vispopulatie. In het bijzonder zijn de grote hoeveelheden brasem, voorn en dikke kolblei aantrekkelijk voor degenen die van vissen houden. Een van de beste visstekken in Alkmaar is bij de brug bij de Noorderstraat, recht tegenover het politiebureau.

Om goed te kunnen vissen, is het aanbevolen om te vissen met 4 tot 5 hengeldelen naast de brug. Begin op ongeveer 1 centimeter boven de bodem en bouw de voerplek rustig op. Zodra de eerste brasems zich melden, kun je beginnen met het op sleep vissen van je lijn. Het is belangrijk om niet te schromen om veel voer te gebruiken, want dit kan een groot verschil maken in de hoeveelheid vis die je vangt.

Wat betreft aassoorten, volstaan alle basisvoeren van bekende merken prima voor het vissen in Alkmaar. Veel maden en casters zijn hierbij essentieel en ook wormen kunnen hier goed hun werk doen.

Het jaargetijde waarin je het beste kunt vissen in Alkmaar is van mei tot november. In deze periode kun je volop vis vangen en genieten van een mooie dag aan de waterkant. Dus als je een liefhebber bent van vissen, dan is Alkmaar zeker de moeite waard om te bezoeken!

Brug Noorderstraat - Alkmaar 

Coördinaten:

Visstekken Amsterdam

De Pijp - Amsterdam

In het hart van De Pijp, een mooie Amsterdamse woonwijk, vind je prachtige sportvis kanalen waar je kunt genieten van een ontspannen visdag. Micheal heeft deze top stek voor jou geplaatst en je hebt toestemming om in een van de boten te zitten, mits je in het bezit bent van een vispas en net gedrag vertoond.

Er zijn diverse vissoorten te vinden in deze kanalen, waaronder brasem, kolblei, diverse voorn soorten, karper, snoek en snoekbaars. De manier van vissen kan variëren afhankelijk van de vissoort die je wilt vangen. Je kunt gebruik maken van een werphengel of vastestok en lokvoer om de vissen te lokken.

Voor het aas kun je verschillende soorten gebruiken, zoals brood of mais. Als je op snoek wilt vissen, kun je dode aasvis kopen op de Albert Cuyp markt, die op slechts 5 minuten loopafstand te vinden is.

Het is belangrijk om je te houden aan de geldende regels en wetten met betrekking tot sportvissen en respect te tonen voor de omgeving en de andere gebruikers van het water. Op deze manier kun je optimaal genieten van de mooie visdag in het hart van De Pijp.

De Pijp - Amsterdam

Coördinaten:

Amsterdamse bos

In het Amsterdamse bos langs de A9 is een rustige visstek te vinden op een T-splitsing van 2 wateren. Om bij deze plek te komen is een stukje lopen noodzakelijk. De locatie is geplaatst door B Sabino.

Er zijn verschillende vissoorten te vinden op deze plek, waaronder karper, brasem en snoek. Er zijn twee verschillende manieren om te vissen op deze locatie, namelijk match vissen of feederen.

Wat betreft aassoorten zijn voornamelijk maden, pieren, brood en mais geschikt om te gebruiken. Het is aan te raden om deze aassoorten in huis te halen voordat je naar de visstek gaat.

Deze visstek is geschikt om te bezoeken in alle jaargetijden, tenzij het water is bevroren. Het is dus een geschikte plek om het hele jaar door te genieten van het vissen.

Amsterdamse Bos

Coördinaten:

Centrum Amsterdam

Amsterdam staat voornamelijk bekend om zijn bruisende stadse leven, van winkelen tot het bezoeken van musea en het maken van rondvaarten. Maar wat velen niet weten, is dat de grachten van Amsterdam vol zitten met vis! Van voorn tot kolblei, brasem en winde, het is een waar paradijs voor roofvissers.

Hoewel Amsterdam tal van vismogelijkheden biedt, is de ruimte vaak beperkt. Het is daarom raadzaam om niet te veel vismateriaal mee te nemen. Het vissen op een afstand van zo'n 2 centimeter van de bodem tussen de woonboten met 5 hengeldelen volstaat prima. Veel voeren is niet nodig, kleine balletjes volstaan om de vis aan te trekken. Echter, de grachten kunnen per dag verschillen, dus het is belangrijk om altijd de beste plekken te vinden en elke gracht kort te testen.

Donker of zwart voer en veel wit deeg zijn perfecte aassoorten, vooral voor de brasems, voorn en kolblei in Amsterdam. Gelukkig kan er het hele jaar door gevist worden in de Amsterdamse grachten, dus er is altijd tijd voor een ontspannende visdag tussen het bruisende stadse leven door.

Dus, als je op zoek bent naar een unieke viservaring in de hoofdstad, vergeet dan niet dat Amsterdam ook vis te bieden heeft. Het vissen in de grachten is niet alleen een geweldige manier om te ontspannen, maar ook een manier om de stad op een geheel nieuwe manier te ontdekken.

Centrum Amsterdam

Coördinaten:

Havens - Volendam

Als je aan Volendam denkt, denk je waarschijnlijk aan de palingsound en de vele toeristen die deze pittoreske vissersplaats bezoeken. Maar wist je dat Volendam ook een geweldige plek is om te vissen? Vooral in de zomermaanden kun je in de havens van Volendam grote aantallen voorn en winde vangen.

De havens van Volendam zijn vrij toegankelijk en bieden een breed scala aan vismogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat je een toeristische attractie zult zijn voor de vele toeristen die deze plek bezoeken. Ga dus niet te dicht bij de boten vissen.

Als je in de havens van Volendam gaat vissen, kun je voorn en grote winde verwachten. Buiten de havens, in het IJsselmeer, kun je gericht op brasem vissen en vrijwel zeker succes hebben.

Het is het beste om in de zomermaanden te gaan vissen in de havens van Volendam. Zoek een geschikte stijger op en bouw rustig je voerstek op met voerballetjes of 3. Begin niet gelijk met losse maden en casters te gooien, want de massaal aanwezige baarzen kunnen je visdag verpesten. Peil je dobber op ongeveer een centimeter van de bodem en begin te vissen met deeg. Als je direct voorn begint te vangen en zelfs grote voorn, mag je gerust kleine hoeveelheden maden voeren en natuurlijk met maden vissen.

Gebruik een donkerbruin voer met zoetstoffen zoals vanille en oranje deeg als aas. Maden en casters zijn natuurlijk ook altijd een goede keuze.

De beste tijd om te vissen in de havens van Volendam is in de zomermaanden. In andere havens kun je in de wintermaanden vaak nauwelijks vis vangen, maar in Volendam kun je nog steeds goede resultaten behalen.

Havens Volendam

Coördinaten:

Marinebasis- Den Helder

Den Helder is een stad die bekend staat om zijn militaire helden en stoere mariniers. Het is tevens een belangrijke thuisbasis voor de Nederlandse vloot. Maar voor sportvissers is Den Helder vooral bekend als een uitstekende plek om grote voorns te vangen, vooral in het kanaal grenzend aan de marinebasis. In de herfst en winter trekken de vissen massaal naar binnen, wat een waar feest is voor witvisliefhebbers.

De beste visstek in Den Helder is dus het kanaal grenzend aan de marinebasis. Hier kun je vooral dikke voorns vangen. Om succesvol te zijn bij het vissen op voorns, is het motto om het simpel te houden. Een donker of zwart voer werkt het beste, samen met oranje deeg. Vis op een lengte van vijf hengeldelen in het midden van het kanaal, ongeveer één centimeter boven de bodem. De Bob Nut Methode, ontwikkeld door de meervoudig Engels en Wereld Kampioen vissen, is een beproefde techniek die garant staat voor mooie vangsten.

Naast donker/zwart voer en oranje deeg, zijn maden een andere effectieve aassoort die je kunt gebruiken bij het vissen op voorns in Den Helder. Het beste jaargetijde om voorns te vangen is van oktober tot en met december.

Marinebasis Den Helder

Coördinaten:

Zaan - Zaandam

Zaandam is een stad die bekend staat om zijn heerlijke cacao, maar ook om zijn grote brasems die zich in bepaalde perioden massaal verzamelen in en rondom de wateren van Zaandam. Voor sportvissers is het dan ook een waar paradijs om grote en veel brasems te vangen.

Als visstek is Zaandam vooral geschikt voor het vangen van brasems en grote kolbleien. Om succesvol te zijn, is het belangrijk om te weten hoe je het beste kunt vissen. Hoewel veel vissers bij het vissen op brasem vaak denken aan veel voer en veel maden, denken de brasems in Zaandam hier heel anders over. De voorkeur van deze vissen gaat uit naar een groot stuk deeg, bij voorkeur oranje gekleurd. Het is aan te raden om te vissen rondom de havenstructuren en op de stijger, waarbij je gebruik maakt van vijf delen en veel van dieptes verandert. Het is belangrijk om rustig de voerstek op te bouwen en je aan te passen aan het eetgedrag van de vissen, dus niet te veel voeren.

Als het gaat om aassoorten, is het aan te raden om normaal basisvoer te combineren met oranje of wit deeg. Hoewel dit vaak voldoende is, kan het voorkomen dat de brasems in Zaandam recalcitrant zijn en besluiten dat ze het deeg niet meer lusten. In dat geval is het handig om ook maden en wormen mee te nemen.

Het is mogelijk om het hele jaar door vis te vangen in dit gedeelte van Zaandam, zelfs in de koude wintermaanden vangt men hier nog brasem. Wel kan dit van dag tot dag verschillen, afhankelijk van de temperatuur en windrichting. Het is daarom aan te raden om altijd goed te letten op de omstandigheden en hierop in te spelen tijdens het vissen.

Zaan - Zaandam

Coördinaten:

Scroll naar boven