Visstekken in Groningen

Ben jij van plan om binnenkort te gaan vissen in Groningen? Maar ben je nog opzoek naar een goede visstek? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vind hier de beste visstekken van Groningen + informatie over de vissoorten!

Vissen in het Gronings Water

Groningen heeft een overvloed aan mooi water en heeft daarom ook veel te bieden voor zowel de ervaren als de onervaren visser. Er zijn een aantal grote kanalen waar je goed kan vissen, maar ook in de binnenstad zit genoeg vis. De kanalen zijn uitstekend voor Witvis en Snoekbaars. Als je geïnteresseerd bent in karper vissen dan kan je vooral terecht in de verschillende meren en zandafgravingen. Als je gaat vissen in het Centrum dan is het aan te raden om met je hengel langs de verschillende kanalen te lopen. Hierdoor vergroot je de kans op vis!

Wij doen ons best om de stekken in Groningen zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Groningen


Bedum

Dwars door Bedum loopt een kanaal die erg populair is bij sportvissers. Het kanaal wordt gezien als vissnelweg en verbindt Groningen centrum met de rivier Rietdiep. Naast het kanaal (tussen de weilanden) bevinden zich veel slootjes die allemaal met elkaar verbonden zijn. Deze plek is ideaal voor de actieve visser die de verschillend visstekken bij langs wil lopen. De vissoorten die je hier kan vinden zijn: karper, voorn, witvis, ruisvoorn, stekelbaars, baarsjes, snoek en brasem.

Kanaal Bedum

Coördinaten:

Groningen Centrum

Dat Groningen geschikt is voor Street fishing bewijzen de volgende visstekken. Deze plekken zitten vol met roofvis. De actieve vissers onder ons kunnen door het gehele centrum lopen langs de verschillende visstekken. Hieronder hebben wij een aantal populaire visstekken onder elkaar gezet die je zeker niet mag missen.

Groningen Centrum - Visstek Snoekbaars

Coördinaten:

Hoornsediep - Groningen

Coördinaten:

Eendrachtskanaal - Groningen

Coördinaten:

Oosterhaven - Groningen

Coördinaten:

Visstek - Veendam

Als je gaat vissen in Veendam dan kan je makkelijk 1 dag uittrekken. Er is genoeg viswater in het centrum en net daarbuiten. Tussen de maanden September en November zitten er over het algemeen wat dikkere vissen. Wanneer het warmer wordt merk je dat je vaak grotere aantallen vangt. Daarom kan je in Veendam heel het jaar goed vissen.

Visstek 15 Adriaan Tripweg - Veendam

Coördinaten:

Winsumerdiep - Winsum

Het Winsumerdiep zit vol met de verschillende vissoorten. Zo nu en dan kom je zelfs een Meerval tegen. Het Winsumerdiep heeft verschillende zijtakken die geschikt zijn voor sportvissers. Vrijwel het hele jaar door kan je hier goed vissen. Je kan hier vissen met een werphengel, maar je kan ook prima aan de kant zitten met een vaste hengel.

Winsumerdiep - Winsum

Coördinaten:

Zuidbroek - Groningen

Midden in een mooie woonwijk van Zuidbroek ligt deze mooie visstek. Op deze zit veel witvis en er zwemt zelfs een karper rond. Wel is deze moeilijk te pakken, dus je moet je best doen! Verder kan je ook langs de sloot heen en weer lopen, als je het zitten zat bent, of kan je gaan zitten bij het kanaal wat er achter ligt.

Zuidbroek - Groningen

Coördinaten:

Kanaal Veendam Musselkanaal

Het kanaal Veendam Musselkanaal heeft maar liefst 90 vissteigers en mindervalide steigers. Het kanaal is makkelijk te bereiken met zowel de auto als de fiets. In het water zit vooral veel Witvis, maar ook grotere snoeken kan je er vinden. Dit water is dan ook heel populair onder sportvissers.

Kanaal Veendam Musselkanaal

Coördinaten:

Scroll naar boven