Visstekken in Flevoland

De provincie staat bekend om zijn vele meren en kanalen, wat het een populaire bestemming maakt voor sportvissers. Maar weet je welke vissoorten je in Flevoland kunt vangen? En welke visstekken je absoluut niet mag missen tijdens je volgende visavontuur?

Flevoland biedt tal van vismogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren sportvissers. Of je nu op zoek bent naar karper, snoekbaars of brasem, Flevoland heeft het allemaal. En met zoveel verschillende visstekken om uit te kiezen, is het gemakkelijk om je volgende grote vangst te vinden.

In dit artikel delen we enkele van de beste visstekken in Flevoland, samen met tips en trucs van een bekende lokale visser. Dus pak je hengel en aas en laten we samen op zoek gaan naar de beste visstekken in Flevoland. Ben jij klaar voor een visavontuur dat je nooit zult vergeten?

Wij doen ons best om de stekken in Flevoland zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken in Flevoland? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Flevoland


Lage Vaart - Almere

De Lage Vaart is een wonderbaarlijk watergebied dat door de regio Flevoland loopt en verbindt het IJsselmeer met het Ketelmeer bij Almere. Dit kanaal staat bekend om zijn vermaarde reputatie als visrijk gebied met een uitstekend witvis bestand. Er zwemmen talloze kleine voorns en een grote hoeveelheid ongrijpbare brasems. De Lage Vaart is circa 50 meter breed en het water staat meestal stil, tenzij er veel recreatievaartuigen zijn. De diepte van het kanaal varieert tussen de 1,5 en 2 meter op een afstand van 13 tot 14 meter vanaf de hengel.

Visplaats
Vissoorten: voorn, kolblei, platten en grote brasem.

Hoe te vissen: begin je visexpeditie dichtbij de bodem, slechts 1 cm erboven, om de vissen snel te lokken. Als je veel kleine vissen vangt, is het aan te raden om de hengel geleidelijk verder uit de kant te bewegen. Een andere handige tip is om het aas te cuppen.

Aassoorten: Turbo bruin, Vijver bruin en Speciaal Kanaal voorn zijn de beste keuzes voor dit water, met wat leem en casters als toevoeging, zul je uitstekende resultaten behalen. Probeer ook eens met de muggenlarve of de traditionele vertrouwde made.

Jaargetijde: juli tot eind oktober.

Lage Vaart in Almere

Coördinaten:

Urkervaart- Emmeloord

Emmeloord, de voorname plek in Noordoostpolder gelegen in Flevoland, is een plek met een overvloed aan mogelijkheden om te vissen. Het is een plaats waar verschillende kanalen samenkomen en hierdoor kun je tijdens de wintermaanden in de Urkervaart veel voorn en platten (jonge brasem) vangen. De plek waar het bijzonder is om te vissen is bij de beide bruggen langs het Medemblikpad en het stuk er tussenin. Het zal de brasem liefhebbers verblijden dat ze hun passie kunnen uiten in de insteekhavens op het industrieterrein.

Visstek Vissoorten: Voorn, brasem en kolblei

Hoe te vissen: De stroming op dat moment is een factor van betekenis wanneer men gaat vissen in de Urkervaart. In gevallen waar er weinig tot geen stroming is, moet er gestart worden op vijf delen naar het midden van het kanaal en altijd voor de dobber voeren. Peil de dobber op een centimeter van de bodem en haal het haakaas langzaam terug over het voer. Er moet veel bewogen worden om vis te vangen. Bij een krachtige stroming hoeft er niet verder dan een meter uit de kant gevist te worden.

In de insteekhavens is geduld van groot belang. Vis hier op minimaal zeven à acht meter en verleng de hengel indien nodig. Bouw de voerplek zorgvuldig op en begin met een aantal ballen. Begin stijf tegen de bodem te vissen en wanneer je alleen kolblei vangt, verschuif dan de dobber om te vissen op sleep. Wanneer de brasem er goed op zit, voer dan vooral losse maden en casters.

Aassoorten: Standaard basisvoer, maden, casters, eventueel maïs en wormen.

Jaargetijde: Urkervaart van eind september tot december, insteekhavens eind april tot augustus.

Urkervaart in Emmeloord

Coördinaten:

de Larse Vaart - Lelystad

In een bosrijk gebied aan de rand van Lelystad, vindt men een vaart genaamd de Larse Vaart. Deze vaart staat bekend om haar uitstekende visstand, waar voorn en kolblei veel voorkomen. Als je geluk hebt, kun je zelfs brasems van zes pond of meer vangen als je op één plek blijft zitten. Het is een gemakkelijke vaart om te bereiken, omdat je er langs rijdt op de A6 en je je auto kunt parkeren bij een bekende hamburgerketen van ons land. Deze parkeerplaats is tevens een hotspot van de vaart. Vergeet niet om ook over de brug te lopen, want het is een prachtig uitzicht.

Als je van plan bent om te vissen in de Larse Vaart, houd er dan rekening mee dat er in sommige seizoenen hoge rietkragen kunnen zijn. Dit hoeft echter geen probleem te zijn om mooie vissen te vangen. Begin dicht tegen de kant aan, net over het riet. Je hoeft de vis namelijk niet van ver te halen. Plaats een klein balletje voer net over het riet en richt je dobber af op één of twee centimeter boven de bodem. Om een goede vangst te krijgen, is het belangrijk om driftend te vissen. Wanneer de aanbeten terugvallen, voeg dan gerust wat delen bij op.

Er zijn verschillende soorten aas die goed werken in de Larse Vaart. Een basisvoer is prima, meng daar wat maden en casters doorheen. Wit en geel deeg zorgen ook voor goede vangsten. De beste periodes om te vissen zijn augustus en september, maar de hele zomer door kun je er terecht voor een goede vangst.

De Larse Vaart in Lelystad

Coördinaten:

de Lage Vaart - Swifterbant

Swifterbant is een dorp in de gemeente Dronten, gelegen in de meest recente provincie van Nederland, namelijk Flevoland. Het dorp werd in 1957 ontworpen als onderdeel van een grootschalig project om het oostelijke deel van Flevoland droog te leggen. De eerste huizen werden opgeleverd in 1962, wat heeft geleid tot een florerende gemeenschap die zijn stempel heeft gedrukt op de regio.

Wat echter niet iedereen weet, is dat Swifterbant een ware schat is voor liefhebbers van de hengelsport. De Lage Vaart en de nabijgelegen zijtakken bieden namelijk uitstekende visplekken voor verschillende soorten vis, waaronder voorn, brasem, karper en zelfs roofvis.

Het vissen in Swifterbant is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Je kunt verschillende vistechnieken gebruiken, zoals de vaste stok, de winckle picker, de karperstok of zelfs een speciale hengel voor roofvis. Qua aas kun je kiezen uit een breed scala aan opties, waaronder made, boilie, mais en aasvis.

Of het nu zomer of winter is, het hele jaar door kun je terecht in Swifterbant voor een ontspannen dagje vissen.

de Lage Vaart in Swifterbant

Coördinaten:

Scroll naar boven