Visstekken in Utrecht

Ben je een enthousiaste sportvisser die op zoek is naar de beste visstekken in Utrecht? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij begrijpen dat het vinden van goede visstekken in Utrecht een uitdaging kan zijn, vooral als je nieuw bent in de omgeving.

Maar maak je geen zorgen, wij hebben de beste visstekken voor je gevonden en we delen deze graag met je. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, wij hebben voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te vissen of een plek waar je kans maakt op een grote vangst, wij hebben de visstekken voor jou.

We begrijpen ook dat het frustrerend kan zijn om veel tijd en moeite te steken in het vinden van de perfecte visstek, om vervolgens met lege handen naar huis te gaan. Daarom hebben we niet alleen de beste visstekken voor je gevonden, maar delen we ook graag onze kennis en ervaring met je. We geven je tips en trucs om je viservaring te verbeteren en om meer en grotere vissen te vangen.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste visstekken in Utrecht en waardevolle informatie om je viservaring te verbeteren, dan hoef je niet verder te zoeken. Laat ons je helpen om je volgende visreis een groot succes te maken.

Wij doen ons best om de stekken in Utrecht zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken in Utrecht? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Utrecht


Vrekenhorst - Veenendaal

Ken je Vrekenhorst in Veenendaal? Het is niet het breedste water en dus niet ideaal om met je rodpod te gaan zitten. Maar geloof het of niet, er zwemmen hier veel mooie vissen rond! Je kunt aan beide zijden van het water vissen, er zijn geen vaste visplekken. In de zomermaanden is dit een perfecte plek om te penvissen en drijvend te vissen, hoewel de eenden er ook wel wat vanaf weten 😉

We hebben hier al vissen tot 8 kilo weten te vangen! De soorten die je hier kunt vinden zijn onder andere karper, blankvoorn, brasem, rietvoorn, snoek, winde en zeelt.

Dus als je een mooie visdag wilt hebben, is Vrekenhorst in Veenendaal zeker het proberen waard!

Vrekenhorst - Veenendaal

Coördinaten:

Surfvijver - Veenendaal

Als je in Veenendaal woont en op zoek bent naar een uitdagend visavontuur, dan is de Surfvijver op de Groeneveldselaan echt iets voor jou! Dit meer is ongeveer 1100 meter lang en heeft verschillende gemaaide visplekken. Het is een superpopulaire plek om te vissen vanwege de mooie vissen die je hier kunt vangen, zoals karper, blankvoorn, brasem, rietvoorn, snoek, winde en zeelt.

Maar let op, dit water is zeker geen gemakkelijke visplek. De hengeldruk is hier hoog en veel vissen zijn dressuur gewend, dus het kan even duren voordat je er een vangt. Maar als je eenmaal een vis aan de haak slaat, kan het zomaar zijn dat je een exemplaar van mooie gewichten vangt.

Dus, als je op zoek bent naar een uitdagende visplek in Veenendaal, probeer dan zeker de Surfvijver op de Groeneveldselaan. Wie weet vang jij binnenkort wel die langverwachte karper!

Surfvijver - Veenendaal

Coördinaten:

Utrecht Centrum

Ben jij een visliefhebber en op zoek naar een leuke plek om te vissen? Dan moet je zeker eens naar Utrecht gaan! Deze stad is niet alleen de hoofdstad van de provincie Utrecht, maar ook een echte vis-hotspot.

In het centrum van Utrecht lopen verschillende grachten waarin je verschillende soorten vis kunt vangen, zoals platten, brasems, voorns en windes. Het mooie van deze grachten is dat je op sommige plekken heel gemakkelijk bij het water kunt komen en dus lekker ontspannen kunt vissen.

Als je gaat vissen in de Utrechtse grachten is het belangrijk om eerst de vis te vinden. Als je eenmaal een goede plek hebt gevonden, is het zaak om niet te veel voer te gebruiken en goed je dobber in de gaten te houden. De bodem van de grachten kan nogal oneffen zijn, dus let daarop bij het peilen.

Als aas kun je het beste donker voer gebruiken, aangevuld met hennep en deeg. Maden zijn ook altijd een goed idee. Met deze aassoorten kun je vaak mooie vangsten binnenhalen.

De beste tijd om te vissen in het centrum van Utrecht is tussen september en december. In de zomermaanden kun je beter net buiten het centrum gaan vissen.

Utrecht Centrum

Coördinaten:

Gooimeer

Als je gaat vissen op het Gooimeer, dan heb je een flinke uitdaging voor je liggen. Maar als je weet wat je doet, kan het vangen van vis een stuk makkelijker worden. Vooral in de lente, zomer en herfst zijn de meeste vissoorten goed te vangen. Hier zijn wat tips en trucs om je te helpen.

Het Gooimeer is dus een groot meer tussen de Stichtse Brug en de Hollande brug, met het Huizerhoef in het midden. Aan de westkant is het verbonden met het IJmeer en aan de oostkant met het Eemmeer. Het meer is ontstaan door werkzaamheden aan de Zuiderzee/Flevoland.

Om te beginnen moet je weten welke vissoorten je kunt vangen in het Gooimeer. Er zijn veel verschillende soorten, waaronder snoekbaars, brasem, karper en blankvoorn. Het is belangrijk om te weten wat voor soort vis je wilt vangen, zodat je de juiste technieken en aas kunt gebruiken.

Als je gaat vissen op het Gooimeer, kun je het beste een bootje huren. Op die manier kun je op zoek gaan naar de beste visplekken en kun je je aas op verschillende plekken uitproberen. Zorg ervoor dat je een goede hengel en molen hebt, zodat je de vis goed kunt binnenhalen.

Qua aas kun je verschillende dingen gebruiken, afhankelijk van welke vissoort je wilt vangen. Voor snoekbaars kun je bijvoorbeeld shads of softbaits gebruiken, terwijl je voor karper het beste boilies of maïs kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je aas altijd vers is en goed bewaard wordt, zodat het zo effectief mogelijk is.

Gooimeer

Coördinaten:

Scroll naar boven