Visstekken in Overijssel

Ben je op zoek naar de beste visplekken in Overijssel? Dan ben je hier aan het juiste adres! Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde visser, er is voor ieder wat wils in deze prachtige provincie.

Het kan soms lastig zijn om de perfecte visstek te vinden, vooral als je niet bekend bent met de omgeving. Maar maak je geen zorgen, wij hebben alle informatie die je nodig hebt om je volgende visavontuur tot een succes te maken.

Van de idyllische grachten van Zwolle tot de rustige meren van de Weerribben-Wieden, Overijssel heeft het allemaal. We begrijpen dat je als visser op zoek bent naar de beste plek om je hengel uit te gooien en een mooie vangst binnen te halen. Daarom hebben we de beste visstekken in Overijssel voor je op een rijtje gezet, zodat je direct aan de slag kunt.

Maar waarom zou je eigenlijk voor Overijssel kiezen als visbestemming? Het antwoord is simpel: de variatie en de schoonheid van de omgeving zijn uniek in Nederland. Of je nu wilt vissen in een stad, bij een haven, of in een landelijke omgeving, Overijssel heeft het allemaal. Er zijn tal van vissoorten te vinden, van snoek en baars tot voorn en brasem.

Wij doen ons best om de stekken in Overijssel zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken in Overijssel? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Overijssel


Giethoorn / Wanneperveen

Als we het hebben over Giethoorn, dan denken we aan bootjes, bruggetjes en kleine kanaaltjes die door dat toeristische dorpje lopen. Dat is precies waar wij witvissers van houden - een ideale plek om onze hobby uit te oefenen! Giethoorn ligt vlakbij het meer de Bovenwijde, en dat meer zit vol met vis. In de herfst zwemt de vis via de kleine waterwegen het dorp binnen en kun je makkelijk voorns en kolblei vangen met een korte hengel. Als je in de zomer gaat vissen, blijf dan vooral rond het meer en check ook de grote jachthaven. Maar hou er wel rekening mee dat het in de zomer megadruk kan zijn, dus ga het liefst vissen in de vroege ochtend.

Belterwijde - Giethoorn

Coördinaten:

IJsseldelta Marina - Hattem

Hattem is echt een heel tof dorpje. Het ligt lekker dichtbij Zwolle en je hebt er echt dikke vissen. De wateren daar zijn verbonden met de IJssel en dat betekent dat je daar tijdens de koude maanden goed kan vissen. De IJssel voorns trekken dan naar het kanaal bij Hattem om daar te overwinteren.

Hoe je nou het beste kunt vissen daar? Nou, de jachthaven van Hattem is een prima plek om te beginnen en ook het kanaal dat langs het dorp loopt is een aanrader. Ga lekker vissen vanaf de steigers of vanaf de oever bij de boten. Want zoals je weet, witvis zit graag onder drijvende structuren. Dus pak een hengel van verschillende lengtes, afhankelijk van hoe ver de boten liggen. En vis dan ongeveer een centimeter boven de bodem. Als je in het kanaal vist, dan is de feedervis de beste optie.

IJsseldelta Marina Hattem

Coördinaten:

Zandafgraving - Holten

Heb je al eens geprobeerd om te gaan karpervissen op de zandafgraving in Holten? Dit is echt een aanrader! Het water is super helder en er zitten mega grote karpers. Als je eenmal op de juiste plekken zit dan kun je er echt dikke vissen vangen. Zorg wel dat je goede spullen hebt, want die karpers zijn sterk. En hou er rekening mee dat het soms best druk kan zijn op de zandafgraving, vooral in het weekend. Maar als je een beetje geduld hebt en een goede strategie, dan komt het helemaal goed.

Zandafgraving Holten

Coördinaten:

Visstek Dokkumer Grachten

Heb je ooit wel eens gevist in het kanaal van Hoogeveen? Het is een geweldige plek om te gaan vissen! Er zijn veel verschillende soorten vis die je kunt vangen, zoals brasem, karper en voorn. En het is niet alleen leuk om te vissen, maar ook om te genieten van de rust en de natuur om je heen.

Als je gaat vissen in het kanaal van Hoogeveen, vergeet dan niet om je visvergunning te regelen. En als je nog niet zo ervaren bent met vissen, kun je altijd advies vragen aan de lokale hengelsportwinkel. Ze hebben vaak goede tips en kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste aas en de juiste techniek.

Kanaal Hoogeveen

Coördinaten:

IJssel - Kampen

Als je op zoek bent naar fantastische visstekken, dan is Kampen aan de IJssel absoluut de moeite waard om te bezoeken. Maar wist je dat ook de binnengrachten van Kampen een paradijs zijn voor de witvisser? Het hele jaar door kun je hier goed vangen en de voorns zijn vaak van formaat! Het water is vrij helder en niet te diep, dus je kunt het beste in het midden van de vaargeul vissen met een dwarrelend voer dat veel visuele aantrekkingskracht heeft.

De IJssel in Kampen

Coördinaten:

Rivier de Regge - Nijverdal

Heb je ooit gevist in rivier de Regge? Zo niet, dan mis je misschien wel een van de beste vangstlocaties in Nederland! Regge, die door het prachtige landschap van Overijssel stroomt, biedt een gevarieerde visserij-ervaring voor zowel beginnende als gevorderde vissers. Maar wat maakt deze rivier zo bijzonder?

Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van een uitdagende en vermakelijke visserij-ervaring, dan is Regge de plek voor jou! Met zijn rijke biodiversiteit en diverse vispopulaties biedt deze rivier talloze mogelijkheden voor het vangen van verschillende soorten vis. Van snoek en baars tot blankvoorn en kopvoorn, er is voor elk wat wils.

Rivier de Regga - Nijverdal

Coördinaten:

Centrum Zwolle

een paradijs voor de sportvisser! Ben je een fanatieke visser en ben je op zoek naar de perfecte plek om jouw vistalenten te testen? Dan is Zwolle zeker de plek voor jou! Maar waarom is Zwolle zo’n ideale locatie voor de sportvisser?

Nou, het antwoord is simpel! Zwolle biedt tal van mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren sportvissers. Van de mooie wateren tot aan de deskundige visgidsen, je vindt het hier allemaal!

Zwarte water - Zwolle

Coördinaten:

Scroll naar boven