Visstekken in Zeeland

Ben je op zoek naar de beste visstekken in Nederland? Zoek dan niet verder dan Zeeland! Deze prachtige provincie aan de zuidwestelijke kust van Nederland biedt talloze mogelijkheden voor zowel ervaren als beginnende vissers. Van de oevers van de Westerschelde tot aan de stranden van Renesse, Zeeland heeft voor elke visser wat wils.

Als je je afvraagt waarom je Zeeland zou moeten bezoeken voor een visreis, dan is het antwoord simpel: de diversiteit aan vissoorten en de overvloed aan visstekken. Hier kun je zeeforel, zeebaars, kabeljauw, tong, schol en nog veel meer vangen. En het mooiste is dat je geen boot nodig hebt om ze te vangen. Met tal van pier- en strandstekken, evenals de oevers van de vele kanalen en watergangen die Zeeland doorkruisen, kun je vanaf de kant vissen.

Hier gaan we dieper in op de beste visstekken in Zeeland, en geven we tips en trucs voor het vangen van verschillende vissoorten. Daarnaast hebben we gesproken met lokale experts om je te voorzien van de meest up-to-date informatie. Dus pak je hengel en vismateriaal en laten we samen de beste visstekken in Zeeland verkennen!

Wij doen ons best om de stekken in Zeeland zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken in Zeeland? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Zeeland


Zwaaksche Weel  - Kwadendamme

De Zwaakse Weel is een van de populairste zoetwater visstekken in Zeeland. Gelegen in Zuid-Beveland, biedt dit gebied voldoende ruimte om te vissen zonder al te veel concurrentie. Het is zelfs mogelijk om zonder vergunning te vissen vanaf de vissteigers, maar gebruik van lood is niet toegestaan. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de Zwaakse Weel een beschermd natuurgebied is en dat je daarom niet overal mag vissen. Controleer dus altijd de regelgeving voordat je gaat vissen.

Zwaakse Weel: Kwadendamme

Coördinaten:

Veerse Kreek - Veere

De Veerse Kreek is een andere populaire visstek in Zeeland. Dit zoetwatergebied is gelegen op Noord-Beveland en biedt een gevarieerd landschap met talloze vismogelijkheden. Zo kun je hier vissen op karper, snoek, baars en voorn. Het gebied is toegankelijk met een dag- of weekvergunning, die verkrijgbaar zijn bij lokale hengelsportwinkels. Er zijn diverse vissteigers en visplaatsen beschikbaar om uit te kiezen.

Veerse Kreek: Veere

Coördinaten:

Damse vaart - Sluis

De Damse Vaart in de omgeving van Sluis is een populaire zoetwater visstek. Dit kanaal biedt een uitstekende viservaring voor wie op zoek is naar karper, snoekbaars en blankvoorn. Een dag- of weekvergunning is vereist om hier te vissen en deze zijn verkrijgbaar bij de lokale hengelsportwinkels. Er zijn diverse visplaatsen langs het kanaal beschikbaar.

Damse vaart - Sluis

Coördinaten:

Veerse Meer - Geersdijk

Het water biedt namelijk een diversiteit aan vissoorten, waaronder forel, haring, tarbot en schol. Het is wel belangrijk om te weten dat je voor het vissen in deze wateren een visvergunning nodig hebt.

De visplekken aan het Veerse Meer zijn vooral te vinden bij Geersdijk en de Piet. Hier kun je vanaf steigers en dijken vissen, midden in de prachtige natuur. Het is dan ook zeker de moeite waard om tijdens het vissen te genieten van de omgeving.

Veerse Meer

Coördinaten:

Scroll naar boven