Visstekken in Limburg

Als je op zoek bent naar de beste plekken om te vissen in Limburg, dan hoef je niet verder te zoeken. Onze lijst van visstekken is samengesteld door experts op het gebied van sportvissen en bevat gedetailleerde informatie over elke visstek. Of je nu een ervaren visser bent of gewoon een beginner, onze lijst is perfect voor iedereen die op zoek is naar de beste viservaring in Limburg.

Ben je klaar om je visvaardigheden te testen in Limburg? Dan is onze lijst van de beste visstekken de perfecte plek om te beginnen. Dus waar wacht je nog op? Klik op een van de blauwe icoontjes om meer te weten te komen over de visstekken in Limburg en begin met het plannen van je volgende visreis.

Wij doen ons best om de stekken in Limburg zo actueel mogelijk te houden. Echter kan het soms voorkomen dat je op bepaalde plekken niet meer mag vissen. Daarom adviseren wij ook altijd om de visstek altijd te controleren via de Visplanner.
Indien je veranderingen tegen komt of je hebt nieuwe plekken in Limburg? Laat het ons dan vooral weten via: info@vishulp.nl

Handige visspullen

De verschillende visstekken in Limburg


Mulderplas - Schinnen

In het schilderachtige Limburgse dorpje Schinnen, dat een bevolking van ongeveer 13.000 inwoners telt, zijn er prachtige wandelroutes te vinden. Dit is niet verwonderlijk, aangezien Limburg het enige heuvelachtige gebied van Nederland is. In deze rustige omgeving ligt een visvijver van 2,5 hectare groot, waarop tal van vissoorten gevangen kunnen worden. Iemand heeft dit water in Schinnen beschreven, genaamd de Mulderplas, als bijzonder. dit vanwege de aanwezigheid van zowel Europese als Amerikaanse meervallen, waarvan de eerste tot een indrukwekkend formaat kan uitgroeien.

Als je wilt gaan vissen in de Mulderplas, dan kun je karpers, brasems, zeelten, snoeken, ruisvoorns, blankvoorns, palingen/aalen, Europese meervallen, Amerikaanse bruine meervallen, pos, snoekbaarzen en baarzen vangen. Het meer is ongeveer 2,5 hectare groot en wordt omgeven door weelderige natuur en een rustige omgeving. Afhankelijk van de vissoort die je wilt vangen, kun je verschillende vormen van hengels gebruiken. Alle soorten aas, behalve gekleurde maden, zijn geschikt om te gebruiken. Bovendien kun je het hele jaar door vissen in de Mulderplas.

 

Mulderplas te Schinnen

Coördinaten:

Geulstrand - Valkenburg

Het Valkenburgse Geulstrand is een prachtige plek om te vissen in Zuid-Limburg. De vijver is bijna vijf hectare groot en wordt gevoed door helder grondwater. Er zijn diverse vissoorten te vinden, zoals witvis, karper, zeelt, baars, snoek en paling.

Vooral karpervissers komen graag naar deze vijver vanwege de grote exemplaren die hier gevangen kunnen worden. Ook de zeelt is een uitdaging om te vangen, aangezien deze vissoort moeilijk te vangen is maar wel in grote populaties voorkomt. Brasem, baars en snoek zijn ook in grote aantallen te vinden. Er gaan geruchten over metersgrote snoeken in de vijver, maar deze zijn tot op heden nog niet gevangen.

Er zijn verschillende manieren om te vissen in deze vijver en diverse aassoorten zijn geschikt, behalve levend aas. Het hele jaar door kan er gevist worden. Naast vissen is er ook veel natuurpracht te bewonderen, zoals zeldzame vogels en bevers in de omgeving van de vijver en de nabijgelegen rivier de Geul.

 

Valkenburgse Geulstrand

Coördinaten:

Voorhaven - Well

In het plaatsje Well in de provincie Limburg is er een prachtige visstek waar je verschillende vissoorten kunt vangen, waaronder voorn, brasem, winde, blei en baars. Deze stek heeft bovendien een directe verbinding met de rivier de Maas, waardoor het gedurende alle jaargetijden een interessante plek is om te vissen.

Om vis te vangen, kun je het beste gebruik maken van een feederhengel of een lange vaste stok en deze zo'n 11 meter vanaf de kant in het diepere water plaatsen. Als aas kun je het beste maden en wormen gebruiken.

Kortom, als je een fanatieke visser bent en op zoek bent naar een mooie visstek waar je verschillende vissoorten kunt vangen, is de visstek in Well zeker een aanrader!

Voorhaven - Well

Coördinaten:

Forellen vijver - Wijlre

In Wijlre, Limburg, is er een prachtige visvijver waar je op forel en witvis kunt vissen. De visvereniging De Springende Beekforel beheert het complex met meerdere wateren waar elke visser terecht kan. Er is een witvisvijver, een forellenvijver en een geul (stroompje) voor vliegvissers beschikbaar.

Er zijn verschillende vissoorten beschikbaar, waaronder karper, voorn, brasem, zeelt, snoek, enzovoort in de witvisvijver, forel in de forellenvijver en beekforel in de geul. Op de geul wordt meestal met de vlieghengel gevist en catch & release is hier van toepassing.

Assortimenten voor het forelvissen zijn verkrijgbaar in het clublokaal-kantine aan de vijver. De witvisvijver is het hele jaar door geopend voor de visserij, terwijl de forellenvijver alleen geopend is van 1/2 maart tot 1 oktober en de geul van 1 april tot 1 oktober.

Wijlre Forel vijver

Coördinaten:

Scroll naar boven