Vissen op Curacao: Een Paradijs voor Vissers

Strand ABC eiland

Bij vissen in Nederland denk je waarschijnlijk niet zo snel aan Curaçao. Echter hoort dit eiland ook bij Nederland en kun je er geweldig vissen!  Deze ervaring wil ik jullie natuurlijk dan ook niet onthouden en daarom heb ik een blog gemaakt over vissen op Curacao. 

In dit artikel gaan we dieper in op vissen op Curacao, waar je de beste visplekken kunt vinden en welke vissoorten je kunt verwachten. Ook bespreken we belangrijke regels en tips om je viservaring op Curaçao onvergetelijk te maken.

Vissen op Curacao: Een Zee van Mogelijkheden

Op het schitterende Curacao kun je op twee manieren vissen: vanaf de kust en op volle zee. Beide opties bieden geweldige kansen om prachtige vissoorten te vangen.

Vissen vanaf de Kust

Vissen vanaf de kust is een ontspannen en laagdrempelige manier om te genieten van de lokale visrijkdom. Het enige wat je nodig hebt is een hengel en aas. Populaire locaties om vanaf de kust te vissen zijn de stranden en lagunes. Het is echter van groot belang om te weten dat sommige stranden privéterrein zijn en niet vrij toegankelijk. Zorg ervoor dat je alleen op openbare locaties vist.

Een van de uitdagingen bij het vissen vanaf de kust is dat het water op Curacao snel diep wordt, wat het moeilijker maakt om sommige vissoorten te bereiken. Niettemin kun je nog steeds kans maken om vissen zoals marlin, barracuda en bonito te vangen.

Een interessant gegeven is dat de Lionfish-bevolking in de wateren rondom Curacao een groot probleem is. Daarom worden er vaak geen vergunningen vereist om op de Lionfish te vissen. Hierdoor kun je ook een bijdrage leveren aan het beheersen van dit ecologische probleem terwijl je geniet van je viservaring.

Diepzeevissen op Curacao

Als je op zoek bent naar een spannende en avontuurlijke viservaring, dan is diepzeevissen de beste keuze voor jou. Curacao biedt een ideale setting voor diepzeevissen omdat de oceaan al snel diep wordt dicht bij de kust. Hierdoor zijn er talloze vissoorten te vinden.

Enkele van de indrukwekkende vissen die je kunt tegenkomen zijn Amberjack, barracuda, blackfin, blauwe marlijn, blauwvintonijn, bonito, kingfish, zeilvis, haai, wahoo, witte marlijn en geelvintonijn. Deze vissen zijn vaak te verleiden met kunstaas of natuurlijk aas.

Diepzeevissen op Curacao is het hele jaar door mogelijk, maar de beste maanden om te gaan vissen zijn van november tot juni.

Kantvissen op Curacao

Curacao biedt ook uitstekende mogelijkheden voor kantvissen, waarbij je vanaf de kustlijn op tarpon en red snapper kunt vissen. Soms gebeurt het zelfs dat je vanaf de kust verrassend genoeg een verdwaalde diepzeevis vangt.

Voor kantvissen kun je het beste vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag gaan, wanneer de vissen actiever zijn. Een lichte tot medium spinhengel, karperhengel of strandhengel is voldoende voor deze activiteit. Garnalen of kleine schelpdieren worden vaak gebruikt als aas, maar kunstaas werkt ook goed.

Vissen die jij kan vinden in Curacao

Amberjack:

Amberjack, ook wel bekend als geelstaart, is een krachtige en snelle roofvis die voornamelijk in tropische wateren leeft. Ze staan bekend om hun stevige vlees en worden vaak gevangen door sportvissers vanwege de uitdagende gevechten die ze kunnen bieden.
Amberjack curacao

Barracuda:

Barracuda's zijn langwerpige roofvissen met scherpe tanden en een gestroomlijnd lichaam. Ze jagen op andere vissen met hun snelle zwemvermogen en worden zowel gevreesd als bewonderd vanwege hun roofzuchtige aard.
Barracuda curacao

Blackfin:

De blackfin tonijn is een tonijnsoort die voorkomt in de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Deze tonijnen zijn populair bij sportvissers vanwege hun sterke gevechten en uitstekende smaak, waardoor ze een gewilde prooi zijn.
blackfin-curacao

Blauwe Marlijn en Witte Marlijn:

Marlijnen behoren tot de meest iconische sportvissen ter wereld vanwege hun indrukwekkende grootte, krachtige zwemvermogen en acrobatische sprongen tijdens het gevecht. De blauwe marlijn en witte marlijn zijn beide prestigieuze trofeeën voor sportvissers.
blauwe-marlijn-vis

Blauwvintonijn en Geelvintonijn:

Tonijnen zoals de blauwvintonijn en geelvintonijn zijn populaire doelwitten voor zowel commerciële als sportvissers vanwege hun smaakvolle vlees en sportieve uitdaging die ze bieden tijdens het vangen.
Geelvintonijn curacao

Bonito:

Bonito's behoren tot de tonijnfamilie en zijn snelle en wendbare vissen die vaak worden gebruikt als aas of gevangen voor consumptie. Ze hebben een kenmerkende streepjespatroon op hun rug.
Bonito curacao

Kingfish:

Kingfish, ook wel bekend als king mackerel, zijn roofvissen met krachtig zwemvermogen en smakelijk vlees. Ze worden gewaardeerd door zowel sport- als commerciële vissers vanwege hun culinaire waarde.
Kingfish curacao

Zeilvis:

Zeilvissen zijn opmerkelijke vissen met een opvallende zeilachtige rugvin die hen onderscheidt van andere soorten. Ze staan bekend om hun snelheid en behoren tot de meest majestueuze vissen in de oceaan.
zeilvis curacao

Haai:

Haaien komen in verschillende soorten voor in de wateren rond Curaçao, variërend van verpleegsterhaaien tot rifhaaien. Ze spelen een cruciale rol in het mariene ecosysteem en worden vaak gezien als toproofdieren in de oceaan.
haai curacao

Wahoo:

Wahoo, ook wel bekend als 'ono', is een snelle en krachtige vis die populair is bij sportvissers vanwege hun sterke gevechten en smakelijke vlees dat vaak wordt vergeleken met zwaardvis. Het vangen van een wahoo kan een opwindende ervaring zijn voor elke visser.

Wahoo curacao

Regelgeving en Tips

Bij vissen op Curacao is het essentieel om je aan de lokale regels te houden. Veel stranden zijn privébezit en niet vrij toegankelijk, dus het is verstandig om met een lokale gids op pad te gaan of informatie in te winnen bij lokale bedrijven. Aangezien hengelsportzaken schaars zijn op Curacao, is het aan te raden om je eigen vismateriaal mee te nemen in je koffer.

Als je je visavontuur naar een hoger niveau wilt tillen, overweeg dan om een vischarter te boeken. Er zijn verschillende gerenommeerde bedrijven zoals Bluefinn Charters, Fish Curaçao, La Menta en Fishcharter Curaçao, die ervaren bemanningen en goed onderhouden boten bieden om jou een onvergetelijke dag op het water te bezorgen.

Conclusie over vissen op Curacao

Vissen op Curacao is een ware belevenis voor liefhebbers van de hengelsport. Of je nu vanaf de kust vist of de diepzee opzoekt, de wateren rondom Curacao bieden een overvloed aan vissoorten en prachtige locaties om van je favoriete hobby te genieten. Vergeet niet om je aan de lokale regels te houden, je goed te laten informeren en te genieten van het magische avontuur dat dit ABC-eiland  te bieden heeft voor elke visliefhebber!

Welke landen kan je nog meer mooi vissen?

De landen waar je nog meer mooi kan vissen zijn Spanje en Frankrijk. Deze landen hebben veel verschillende soorten vissen en locaties.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven