Brasem vangen met een vaste stok. Hoe werkt het?

Vaste hengel voor brasemvissen

Brasem vissen is een populaire bezigheid onder hengelaars. Het is een uitdagende en spannende manier om je vaardigheden te testen en een goede vangst binnen te halen. In dit artikel leer je hoe je op brasem kunt vissen met de vaste stok, inclusief de beste technieken en tips om succesvol te zijn.

Wat is brasem vissen?

Brasem vissen is een specifieke vorm van zoetwatervissen waarbij de visser de brasem probeert te vangen met behulp van een vaste stok. Het is een techniek die voornamelijk wordt gebruikt in vijvers en meren, en het vereist veel geduld, precisie en vaardigheid.

Hoe gebruik je de vaste hengel voor brasem vissen?

De vaste stok is een essentieel onderdeel van brasem vissen. Het is een lange en dunne hengel die niet kan worden uitgeschoven, in tegenstelling tot de telescoophengel. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van de vaste stok voor brasem vissen:

Kies de juiste lengte en actie:

Kies een vaste stok die lang genoeg is om de afstand tussen jou en de vis te overbruggen. De actie van de stok moet ook geschikt zijn voor brasem vissen, wat betekent dat hij stijf genoeg moet zijn om de vis te kunnen landen, maar flexibel genoeg om de vis niet te laten ontsnappen.

Gebruik de juiste lijn:

Kies een lijn die geschikt is voor de grootte van de brasem en het water waarin je vist. Meestal wordt er een lijn gebruikt die tussen de 0,12 en 0,20 millimeter dik is.

Kies de juiste haak:

Kies een haak die geschikt is voor de grootte van de brasem die je wilt vangen. Over het algemeen worden er haken gebruikt tussen de maat 14 en 18.

Gebruik de juiste aas:

Brasem vissen wordt meestal gedaan met zachte maden of pellets. Het is belangrijk om het juiste aas te kiezen, afhankelijk van de grootte van de vis en de omstandigheden van het water.

Technieken voor brasem vissen

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt voor brasem vissen met de vaste stok. Hier zijn enkele van de meest effectieve technieken:

De dobbermethode:

Dit is de meest populaire methode voor brasem vissen. Het houdt in dat je een dobber gebruikt om de diepte van het water te meten en je aas op de juiste diepte plaatst. Als de brasem bijt, gaat de dobber onder water en kun je beginnen met het

De bodemmethode:

Bij deze methode wordt het aas op de bodem van het water geplaatst. Het is belangrijk om het aas op de juiste plek te plaatsen en het rustig te houden, zodat de brasem niet gestoord wordt. Het is ook belangrijk om de lijn strak te houden en eventuele aanbeten snel op te merken.

De “lift and drop” methode:

Bij deze methode til je het aas van de bodem omhoog en laat je het dan weer zakken. Dit kan de interesse van de brasem wekken en ervoor zorgen dat hij toehapt.

De “sinker” methode:

Bij deze methode wordt een zwaar gewicht (een “sinker”) op de lijn geplaatst, waardoor het aas naar de bodem wordt getrokken. Dit kan effectief zijn als de brasem zich op de bodem van het water bevindt.

Conclusie

Brasem vissen met de vaste stok kan een uitdagende en leuke activiteit zijn voor hengelaars van alle niveaus. Het vereist geduld, precisie en vaardigheid, maar als je de juiste technieken en tips gebruikt, kun je succesvol zijn en een goede vangst binnenhalen. Vergeet niet om de juiste uitrusting te gebruiken, het juiste aas te kiezen en de vis met respect te behandelen. Veel plezier en succes met brasem vissen!

Goed om te weten:

Welk aas moet ik gebruiken voor brasem vissen?
Het meest gebruikte aas voor brasem vissen zijn zachte maden en pellets. Het is belangrijk om het aas te kiezen dat het meest geschikt is voor de grootte van de vis en de omstandigheden van het water.

Wat is de beste tijd om brasem te vissen?
Brasem kan op elk moment van de dag worden gevangen, maar de beste tijd om te vissen is meestal ‘s ochtends en’ s avonds, wanneer het water koeler is en de brasem actiever is.

Hoe kan ik mijn vaste stok onderhouden?
Het is belangrijk om je vaste stok na elk gebruik schoon te maken en goed te drogen voordat je hem opbergt. Bewaar de stok op een droge en veilige plaats om beschadigingen te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven