Feederhengel set kopen, waar moet je op letten?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe set voor het vissen met een feederhengel, kan het aanbod aan hengelsets overweldigend zijn. Of je nu een beginner bent of een ervaren visser, er is altijd een hengelset die perfect past bij jouw behoeften. Wij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en presenteren je twee topopties: een voordelige set, een standaard set en een specialistische set.

Hoe weet ik welke feederhengel set ik moet kopen?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe feederhengelset, is het van belang om na te denken over de vistechniek die je het meest zult gebruiken en het formaat witvis waarop je wilt vissen. De meeste hengels zijn geschikt voor brasem, zeelt en andere veelvoorkomende vissoorten. Bij het kiezen van de juiste hengel is het essentieel om te letten op de lengte, het gewicht en de flexibiliteit van de hengel.

Een kwalitatieve feederhengelset moet aan verschillende vereisten voldoen. Het is van belang om de juiste lengte te selecteren, afhankelijk van de vislocatie en het type vis dat je wilt vangen. Een hengel van 3 meter is ideaal voor middelgrote vissen zoals brasem en zeelt, terwijl een hengel van 3,90 meter ook geschikt is voor kleinere karpers en barbelen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het werpgewicht van de hengel, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor het gewicht van de voerkorf die je wilt gebruiken. In het geval van feederhengels staat "light" voor licht en betekent "XXH" (eXtra eXtra Heavy) dat de feederhengel geschikt is voor zwaardere voerkorven.

Wanneer is het een goede feederhengel set?

Een kwalitatieve feederhengelset bestaat uit een feederhengel, een molen en een lijn. De hengel dient zowel sterk genoeg te zijn om grote vissen te kunnen vangen, als flexibel genoeg om de kleinere vissen aan te kunnen. Een lichte hengel heeft de voorkeur, omdat deze gemakkelijker hanteerbaar is en meer plezier biedt tijdens het vissen. Het is tevens van belang om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de molen en de lijn, aangezien deze van invloed zijn op het comfort tijdens het vissen. Kies voor een feederhengel die zo licht mogelijk is, maar tegelijkertijd ook zo zwaar als noodzakelijk.

Waar moet je op letten bij een Feederhengel set?

Bij de aanschaf van een feederhengelset is het, zoals eerder genoemd, belangrijk om op verschillende aspecten te letten, zoals de lengte van de hengel, het werpgewicht, de kwaliteit van de molen en de lijn, en de bijgeleverde accessoires. Ook de prijs is iets om in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je waar krijgt voor je geld.

Lengte: De lengte van de hengel is van belang en hangt af van de gewenste werpafstand. Over het algemeen is een feederhengel van 3 meter geschikt voor de meeste situaties, maar als je verder wilt werpen of gaat feedervissen op rivieren, kan een langer model tot 4,20 meter een goede keuze zijn.

Grootte van de geleideogen: Vanaf de molen gezien moet het eerste oog groot genoeg zijn om de lijn die van de molen afkomt, op te vangen en te corrigeren. Bij een klein eerste oog in combinatie met een grote feedermolen, kan de lijn om het oog heen slaan met mogelijk lijnbreuk als gevolg. Tevens dienen de ogen aan de top niet te klein te zijn, om te voorkomen dat ze in de winter bevriezen.

Gewicht: Het gewicht van de hengel moet passen bij jouw fysieke capaciteiten en vistechniek. Een lichte hengel is prettig tijdens langere vissessies, maar een zwaardere hengel kan meer kracht uitoefenen.

Kracht en actie: De kracht en actie van de hengel bepalen de stijfheid en gevoeligheid ervan. Een zwaardere hengel biedt meer kracht om grotere vissen binnen te halen, terwijl een lichtere hengel meer gevoeligheid biedt om aanbeten te detecteren.

Materiaal: Het materiaal van de hengel is eveneens belangrijk. Carbon is licht en sterk, maar duurder dan glasvezel. Een glasvezelhengel is echter zwaarder.

Molen: Kies een feeder molen die past bij de grootte van je hengel en het type visserij. Een Shimano feederhengelset of een set van een ander gerenommeerd merk is altijd een goede keuze, omdat deze op elkaar zijn afgestemd bij het samenstellen.

Accessoires: Controleer of de set wordt geleverd met extra accessoires, zoals een feedersteun, extra toppen en/of voerkorven.

De beste tijd om een Feederhengel set te kopen

Als je op zoek bent naar de beste feederhengelset, is het raadzaam om te letten op aanbiedingen en kortingsacties. Een feederhengelset kan al verkrijgbaar zijn voor minder dan 40 euro, maar als je bereid bent om meer uit te geven, kun je een set van nog betere kwaliteit vinden.

Het is het beste om een feederhengelset aan te schaffen tijdens kortingsweekends of koopevenementen zoals Black Friday. Vaak zijn deze sets al goedkoper, en als ze niet zijn afgeprijsd, kunnen ze nog voordeliger zijn tijdens kortingsacties. Als de set al een afgeprijsde vermelding heeft, is direct kopen ook voordelig.

Let er wel op dat je een witvisset koopt die past bij jouw vistechniek en visstijl. Zoek niet specifiek naar merken zoals "Spro feederhengel," "Shimano feederhengel," of "Matrix feederhengel." Zoek in plaats daarvan naar een hengel met specificaties die bij jou passen. Als de hengel toch te duur is, kun je eens kijken op platforms zoals Marktplaats of andere online marktplaatsen voor feederhengels.

Enkele tips

Bij het zoeken naar een nieuwe feederhengelset zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten:

 • Lengte van de feederhengel
 • Aantal meegeleverde accessoires
 • Aantal en kwaliteit van de kogellagers
 • Sterkte van de vislijn
 • Setvoordeel of afgeprijsde aanbieding
 • Vermelding van de set zoals "feeder," "winkle picker," "coarse fishing," of "bream" in de productomschrijving.

Als je rekening houdt met bovenstaande punten, is de kans op een miskoop bijna uitgesloten.

Fish-Xpro Method Feeder

Met de Fish-Xpro Method Feeder set heb je een complete pakket in huis en kun je direct naar de waterkant gaan om het methodvissen uit te proberen!

Deze complete feeder set van Fish-Xpro wordt geleverd met een molen, vislijn en extra toppen! Daarnaast ontvang je ook een onderlijnboekje, twee method korven en een method mould bij dit complete method feeder pakket.

Met deze fantastische set van Fish-Xpro ben je helemaal klaar om direct naar de waterkant te gaan! Het vissen met de method feeder is leuk, effectief en uitdagend, vooral gericht op het vangen van grote voorn, brasem, zeelt en kleine karper!

De complete feeder set bestaat uit:

 • 1x Method feeder hengel (3.30m)
 • 1x Molen inclusief vislijn
 • 1x Method mould
 • 2x Method korf (30 gram)
 • 10x Method onderlijn

De Allround Power Feeder Set

Met de Allround Power Feeder Set ben je helemaal klaar voor het feedervissen op kanalen, rivieren, plassen, meren en commercials! Deze set bevat een medium/heavy Ultimate Allround Power Feeder hengel en een krachtige Black Edition Ultimate Allround 4000 molen. Hiermee kun je gemakkelijk witvis, brasem, zeelt en kleine karper de baas. Daarnaast is de set voorzien van handige accessoires zoals voerkorven, onderlijnen en feedermontages. Met de Allround Power Feeder Set kun je direct naar de waterkant!

Specificaties: Ultimate Allround Power Feeder hengel:

 • Lengte: 3,60m
 • Werpgewicht: 20-70g
 • Actie: medium/heavy
 • Aantal delen: 3
 • Inclusief 2 feedertoppen

Ultimate Allround 4000 spinmolen:

 • Gewicht: 273 g
 • Overbrenging: 4.9:1
 • Kogellagers: 1 RVS
 • Lijncapaciteit: 270m/0,28mm
 • Grafiet spoel
 • Slip achterop
 • Voorzien van anti-twist lijnroller
 • Soft touch knop op slinger
 • Allround inzetbaar
 • Nauwkeurig instelbare slip achterop

De set is inclusief Ultimate Topix Nylon, en biedt alles wat je nodig hebt voor een succesvolle feedervissessie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven